MAE distribuie 2 milioane de buletine de vot în diaspora

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia birourilor secţiilor de votare din străinătate organizate pentru alegerile parlamentare, informează un comunicat de presă al instituţiei remis, vineri, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, pentru cele 417 secţii de votare din străinătate, MAE trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului şi 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaţilor). Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot de la procesele electorale anterioare şi dispersia teritorială a comunităţilor româneşti, precizează MAE.
Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază şi celelalte materiale necesare votării: timbre autocolante, ştampile cu menţiunea votat, ştampile de control, plicuri transparente, tuşiere, tuş, formulare tipizate.
Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor prevede că Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, ştampila de control şi ştampilele cu menţiunea “Votat”, formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum şi celelalte materiale necesare procesului electoral.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here