LIFE&STYLE – Plante care îţi îmbunătăţesc viaţa sexuală

0

Motivele pentru care nu prea mai aveţi parte de sex în ultima perioadă pot fi multe, dar şi soluţiile sunt la fel de numeroase. Dacă vrei să încerci să îţi readuci pofta de sex pe cale naturală, poţi încerca următoarele plante:

Ardei Cayenne

Ca şi fratele său, clasicul ardei iute, are efect afrodisiac. Pe lângă asta, îţi încălzeşte corpul, grăbeşte metabolismul şi îţi creşte circulaţia sanguină în zonele sensibile.

Cardamom

Cardamomul este foarte folosit în Ayurveda, mai ales pentru persoanele care au libidoul scăzut. Condimentul conţine cantităţi mari de cineol, o substanţă care creşte circulaţia sângelui în aparatele genitale ale bărbaţilor şi femeilor. Mai mult, cardamomul are proprietăţi detoxificante.

Usturoi

Chiar dacă nu îţi face respiraţia tocmai plăcută, usturoiul este bun pentru îmbunătăţirea dorinţei sexuale, datorită alicinei din compoziţie. Are proprietăţi anti-fungice şi anti-microbiene.

Busuioc

Planta aceasta are un miros plăcut care stimulează apetitul sexual – dacă vrei să fii sigură de efect, poţi încerca să şi mănânci câteva Frunze. Italienii mai numesc busuiocul “Sărută-mă Nicolas”, iar grecii antici îşi hrăneau caii cu această plantă, înainte să îi ducă la împerecheat.

Fenicul

Planta seamănă un pic cu ţelina, însă gustul duce un pic înspre băutura grecească Ouzo. Egiptenii antici foloseau feniculul pentru a îmbunătăţi libidoul femeilor. Mai poate fi folosit pentru ajutarea digestiei şi a lactaţiei, datorită substanţelor pe care le conţine.

Cuişoare

Condimentul este uşor iute şi consumat în mod regulat poate creşte temperature corpului şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. În plus, oferă pielii un miros dulceag în timp şi, odată cu temperatura mai ridicată, vei simţi cum îţi creşte şi apetitul sexual. Cuişoarele sunt şi bune în curele antiparazitare.

Nucşoară

Un alt condiment dulceag, care a fost şi este folosit de indieni ca tratament pentru libidoul “leneş”. În Africa, nucşoara este supranumită şi “Viagra pentru femei”, datorită efectului său puternic afrodisiac.

Şofran

Şofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente, dar ai noroc, nu ai nevoie de mult ca să îţi îmbunătăţească apetitul sexual. Medicii te sfătuiesc să nu cumperi suplimente alimentare care conţin şofran, pentru că ai putea face o supradoză, ci mai bine este să consumi firişorul galben aşa cum este în stare naturală. Şofranul are calităţi antioxidante şi are gust bun în combinaţie cu orezul brun.

Schinduf

Seminţele acestei plante se găsesc cel mai des în curry-ul indian, având o savoare interesantă, greu de transpus în cuvinte. Un studiu efectuat în urmă cu doi ani a arătat că bărbaţii sunt cei care beneficiază de efectele potente ale schindufului, ridicându-le poftele sexuale – şi moralul, totodată.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here