Kovesi, după audierea la Parchetul General: Am calitatea de suspect. Am cerut recuzarea procurorilor

0

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, vineri, la Parchetul General. Fosta șefă a DNA a declarat că a cerut recuzarea procurorilor.

Procurorul de caz este Adina Florea, care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA, iar procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare, una procurorului de caz, o cerere de recuzare a procurorului șef secție. După ce mi s-a adus la cunoștință învinuirea, doamna procuror mi-a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri de recuzare. Motivele sunt cele prevăzute în Codul de procedură penală. Va fi o afectare a candidaturii. Mă voi prezenta în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs.

Nu am comis niciodată fapte penale. Toți cei care și-au făcut treaba în magistratură au probleme. Sunt pusă sub învinuire, nu este nicio coincidență. Am patru acțiuni disciplinare, 18 dosare penale, patru acțiuni disciplinare. Toți cei care și-au făcut treaba în magistratură au probleme. Președintele ÎCCJ are probleme, în CSM au probleme, toți judecătorii și procurorii care au comentat despre legile justiției au probleme”, a spus Kovesi.

Fosta șefă a DNA a vorbit și despre afirmațiile lui Sebastian Ghiță cu privirile de la casa acestuia și a spus că nu a avut întâlniri cu acesta în afara unui cadru instituțional.

„Nu am avut întâlniri în afara unui cadru instituțional. Am participat la evenimente organizate de instituții ale statului. De acolo sunt poze. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici prin email. Nu am folosit emailul cuvuveaua. Pot apărea fotografii false, cum au apărut și înregistrări false. Nu am discutat niciodată cu nimeni despre dosare penale în afara cadrului instituțional. Nu am discutat cu Ghiță despre această extrădare”, a mai declarat fosta șefă a DNA.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here