Klaus Iohannis, declarații despre bugetul pe 2019: „PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității”

0

Iohannis a făcut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în legătură cu bugetul pe anul 2019. Președintele i-a criticat pe cei din PSD pentru că au „picat și ultimul test al responsabilității” și au retrimis Legea bugetului fără vreo modificare.

„PSD-ul a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi. Atât a alocat PSD-ul în Parlament pentru reeximanarea unui proiect atât de important pentru țară”, a declarat Iohannis.

Președintele a afirmat faptul că refuzul PSD de a modifica legea bugetului va avea efecte negative asupra economiei.

„Este, nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voință refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie resimțite de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale”.

„Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea prețuri majorate, noi taxe și impozite, deficite și dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”.

Iohannis a mai spus că întârzierea privind bugetul pe 2019 a fost cauzată de faptul că Guvernul l-a trimis pentru dezbateri cu trei luni mai târziu decât prevedea legea.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here