Juriștii Apa Serv Valea Jiului lucrează la foc continuu

0

 
 
Zeci de hoți de apă sunt absolviți de răspunderea penală pe motiv că fapta lor nu reprezintă pericol social. Astfel, o sumedenie de cereri de renunțare la urmărirea penală ajung spre confirmare de către instanțele de judecată din Petroșani.
 
În urma acțiunilor de control efectuate de inspectorii operatorului de apă și canal din Valea Jiului sunt descoperite numeroase cazuri de furturi de apă, în general branșamente ilegale care provoacă pierderi însemnate societății. Cei descoperiți în neregulă se aleg cu plângeri penale. Nu ajung să fie condamnați penal dat fiind faptul că se consideră o infracțiune care nu reprezintă pericol social, iar procurorii și polițiștii renunță la urmărirea penală. Nu înainte ca hoții să-și recunoască fapta, iar cei mai mulți se angajează să stingă prejudiciul creat pentru a nu ajunge la închisoare. Așa se face că juriștii Apa Serv Valea Jiului lucrează neîncetat în zeci și sute de dosare de furturi de apă, nerespectarea contractelor ori executări pentru acoperirea prejudiciului creat de rău platnici spune Adriana Daian, șeful Compartimentului Juridic din Apa Serv Valea Jiului. Hoții de apă nu scapă cu fața curată, pentru că pe cale civilă juriștii operatorului continuă acțiunile judecătorești până la acoperirea pagubelor.
 
Debranșările au dus la mai puține dosare
 
Chiar dacă juriștii Apa Serv Valea Jiului au un volum foarte mare de muncă, dovadă fiind numeroasele cauze înregistrate pe rolul Judecătoriei Petroșani, numărul dosarelor ajunse spre judecată este în scădere față de anii anteriori mai precizează șeful Compartimentului Juridic. Debranșarea celor care nu-și achită facturile a avut un rol important în diminuarea numărului de dosare. Pe de altă parte, juriştii de la Apa Serv au reputația de a fi salvat societatea de la plata unui milion de euro. Operatorului de apă avea un litigiu comercial cu Administraţia Naţională ,,Apele Române”, societatea din Valea Jiului fiind obligată să achite o serie de penalităţi pe care le considera ilegale. „Am discutat cu avocaţi despre posibilitatea de câştig în instanţă şi răspunsul primit a fost că nu se ştie, că este foarte greu să avem câştig de cauză. Apoi preţurile cerute de casa de avocatură erau usturătoare şi am dat credit angajaţilor noştri. Cei din departamentul juridic şi-au făcut treaba foarte bine, s-au pregătit excepţional şi au reuşit să câştige procesul. Au câştigat atât la Tribunalul Hunedoara unde a fost iniţiată acţiunea cât şi la Curtea de Apel Alba Iulia. Colegii mei au reuşit să salveze SC Apa Serv Valea Jiului de la plata sumei de 1 milion de euro”, a declara directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here