Jandarmii montani au intrat în alertă

0
Ca urmare a atenționărilor privind condițiile meteorologice din această  perioadă, jandarmii montani și-au intensificat măsurile asigurate în stațiunile turistice și pe traseele montane, manifestând o atenție sporită asupra zonelor cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranța turiștilor.
Astfel, efectivele Jandarmeriei Montane au fost suplimentate, iar aproximativ 250 de jandarmi montani acţionează zilnic, la nivel național, pentru menţinerea unui climat de siguranță în mediul montan, precum şi pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.
Jandarmeria Montană atenționează ca principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise în această perioadă a anului și pot deveni periculoase.
De asemenea, jandarmii montani recomandă tuturor turiștilor să evite deplasările pe munte  sau  pe traseele montane, în perioada de iarnă, indiferent de nivelul de pregătire și echipare. În Valea Jiului sunt trei posturi ale jandarmilor montani, unul în Parâng, al doilea în Straja iar ultimul în zona Câmpu lui Neag.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here