Italia: Zece persoane au murit!

0

O nouă tragedie s-a produs în Italia, la aproape o săptămână după prăbuşirea podului din Genova. Cel puţin 10 turişti şi-au pierdut viaţa după ce au fost surprinşi de creşterea bruscă a apelor, într-un defileu din Calabria, în sudul ţării. Alte câteva persoane sunt date dispărute şi au fost căutate toată noaptea.
Două grupuri de turişti străbăteau defileul Raganello atunci când nivelul apei a crescut brusc cu doi metri în urma unei ploi abundente din amonte. Oamenii nu au avut cum să-şi dea seama de pericol deoarece, pe traseul lor, nu căzuse nicio picătură de ploaie. Unii s-au putut refugia pe vârfuri de stâncă, dar alţii au fost luaţi de torent, fără să poată rezista.

Majoritatea turiştilor surprinşi de viitură erau italieni veniţi din nordul ţării, dar printre ei se aflau şi câţiva olandezi. Defileul Raganello este renumit pentru frumuseţea sa. Într-o drumeţie care poate dura trei ore şi jumătate, vizitatorii pot admira cascade şi formaţiuni geologice deosebite. În acelaşi timp, traseul este foarte dificil de parcurs, iar o vreme a fost chiar închis. Acum, accesul este permis numai drumeţilor cu experienţă, conduşi de ghizi.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here