ÎNTÂLNIRE A ȘEFILOR POLIȚIILOR DIN REGIUNE, ÎN ROMÂNIA

0

În aceste zile, la București, a avut loc întâlnirea Şefilor de Poliţie din cele nouă state membre ale Forumului Salzburg, în cadrul căreia a fost dezbătută tema Poliția într-o lume conectată – modalități noi de acțiune.

 
 
În contextul în care, în semestrul I 2018, România, prin Ministerul Afacerilor Interne, asigură Preşedinţia Forumului Salzburg, în perioada 24 – 25 mai 2018, la București, a avut loc întâlnirea Şefilor de Poliţie din statele membre.
 
Delegația Poliției Române a fost condusă de inspectorul general, chestor principal de poliție Alexandru – Cătălin IONIŢĂ.
 
În cadrul întâlnirii, au fost purtate discuții despre importanța analizei informaţiilor, punerii tehnologiei în folosul polițiștilor din teren și rapidității în transmiterea informațiilor relevante pentru o intervenție de succes la orice eveniment.
 
Dezbaterile au avut loc în condițiile evoluției societății moderne, din ce în ce mai conectată, din toate punctele de vedere, în care colaborarea și schimbul de informații dintre polițiști sunt esențiale pentru îndeplinirea misiunilor și combaterea eficientă a criminalității.
 
Forumul Salzburg reprezintă un mecanism regional de consultări politice şi cooperare multilaterală, creat în luna iulie 2000 şi reuneşte, în prezent, miniştrii de interne din Austria, Bulgaria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Croaţia. În cadrul Forumului, statele membre se consultă  pe diverse teme aflate pe agenda europeană, înainte de adoptarea unor decizii în cadrul mecanismelor decizionale de la nivelul Uniunii Europene.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here