Închisoare pentru că a circulat cu numere false

0

Ceilalți doi complici, condamnați definitiv de Curtea de Apel Craiova pentru furtul de autoutilitare, au scăpat de o nouă condamnare. Proprietarul mașinii furate din Petroșani a renunțat la acuzații.
Păuceanu Claudiu Ionuț, Bălăbăneanu Armando Cristian, ambii din Călan și Jula Emanoil Enok, din Reșița, au format o grupare care se ocupa cu furtul de autoutilitare de pe tot cuprinsul țării. Cei doi adolescenți din Călan reușeau să treacă de sistemele de siguranță ale mașinilor și le furau. Enok era cel care ochea mașinile și le transmitea tinerilor pe care o vrea. Indivizii au fost prinși în flagrant, în Craiova, imediat după ce au furat o autoutilitară și pedepsiți pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Tribunalul Dolj i-a condamnat la pedepse cuprinse între doi și patru ani de închisoare cu executare, însă în urma apelului sentința minorului a fost modificată.
Enok a primit patru ani de închisoare cu executare iar Păuceanu Ionuţ Claudiu a primit 2 ani şi 4 luni închisoare. Ajutorul său, minor, a fost condamnat la doi ani, dar sentința i-a fost schimbată și n-a mai ajuns în penitenciar.
Cei trei s-au ales cu un alt dosar penal judecat la Judecătoria Petroșani, pentru furtul vehiculului din Valea Jiului. Doar Păuceanu Claudiu Ionuţ, deţinut în Penitenciarul Bacău, a fost pedepsit pentru conducere fără permis și cu numere de înmatriculare false. Acesta a primit alte zece luni şi 20 de zile de închisoare, pedeapsă care urmează să fie executată în spatele gratiilor. Și ceilalți doi au fost judecați pentru furt și complicitate însă au fost achitați după ce păgubitul a renunțat la acuzații. Totuși, indivizii vor trebui să achite fiecare câte 5.100 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here