IMPORTANT! Ce sunt sfătuiţi oamenii să facă în perioada rece

0

Având în vedere atenţionările meteorologice de temperaturi scăzute, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi al serviciilor de ambulanţă a fost emisă o dispoziţie pentru stabilirea măsurilor care urmează a fi luate în sprijinul populaţiei.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecţiuni, să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate, iar orice situaţie de risc să fie sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

 
Celor care pornesc la drum le recomandam să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule şi să folosească frâna de motor. De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcţionării instalaţiei de încălzire, precum şi existenţa unei cantităţi suficiente de combustibil. Totodată, pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă verificarea instalaţiilor de încălzire şi evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate.

IMPORTANT!

Bea apă! Multă apă! Iarna, persoanele nu prea consumă multe lichide, o greșeală enormă. Organismul elimina lichide pe toată perioada anului iar noi trebuie mereu să le repunem. Putem înlocui apa cu ceaiul.
Pe timp de iarnă, supele sunt o alegere perfectă. Combinați cele mai bune și proaspete legume și o să aveți parte de o mâncare sănătoasă ca la carte, fără a adăuga în kilograme.
 

Nu uitați să faceți exerciții fizice. Sportul e important în fiecare anotimp al anului.

Pastele făinoase cu sos alb sau foarte elaborate se transformă într-o mancare foarte calorică, de aceea înlocuiți sosul alb cu sosul de roșii.
Consumați salate! Legumele sunt importante pentru o bună funcționare a organismului. În perioada iernii legumele pot fi coapte, fierte sau grilate.
Consumați fructe în fiecare zi, și dacă e posibil, alegeți-le pe cele bogate în vitamina C (portocale, lămâie, kiwi, căpșuni etc…), deoarece minimizează posibilitatea de a răci.
Consumul de băuturi alcoolice deobicei se mărește în această perioadă, ceea ce mărește considerabil caloriile in organism. Moderația e fundamentală! Nu uitați că fiecare gram de alcool are 7 kcal.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here