IGSU: Măsuri ca urmare a emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de Cod Galben și Cod Portocaliu

0

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de Cod Galben și Cod Portocaliu, ce prognozează intensificări ale vântului în toată țara și ninsori în zonele montane, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea optima a unor potențialelor situaţii de urgenţă.
Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au dispus măsuri de activare a grupelor operative în cele 6 județe aflate sub incidența Codului Portocaliu(ISU Caraș-Severin, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Olt, ISU Teleorman și ISU Mehedinți)_ și asigurare a rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție.
În cazul apariției efectelor vântului puternic, pompierii vor acționa imediat cu accesorii de descarcerare grea pentru salvarea persoanelor, înlăturarea arborilor sau elementelor de construcție căzute pe carosabil, precum și pentru limitarea producerii altor situații de urgență.*
Inspectoratele pentru situații de urgență cooperează permanent cu celelalte autorități locale,în acest sens au fost înștiințate asupra avertizărilor toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea.
Evoluția situației din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
RECOMANDĂRI
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here