IGSU: Bilanț intervenții inundații – ora 21.00

0

În urma instabilității atmosferice și cantităților mari de apă căzute în ultimele ore, au fost înregistrate efecte în peste 40 localități din 20 județe ( Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Tulcea, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui), dar și în municipiul București.

Cele mai semnificative situații de urgență s-au înregistrat în zona București-Ilfov și în județul Botoșani.

Până în acest moment, pompierii bucureșteni au intervenit pentru evacuarea apei în 106 locații din București și în 134 locații din județul Ilfov. În continuare sunt apeluri care semnalează acumulări de apă în gospodării, dar și zone publice.

În urma unei ruperi de nori, în localitatea Bozieni din județul Botoșani, s-a produs o viitură care a inundat mai multe locuințe. Preventiv, 2 femei și 1 copil au fost evacuați din gospodărie pentru scurt timp. Aceștia au revenit în locuințe imediat după trecerea viiturii.
Din fericire, apa este în retragere, însă pompierii acționează cu motopompele pentru evacuarea apei din curți și înlăturarea aluviunilor aduse de inundații.

În județul Cluj s-a produs o avarie la magistrala de apă dintre localitățile Cluj Napoca și Dej, în dreptul localității Fundătura. Autoritățile locale fac în acest moment o evaluare a situației, iar în funcție de necesitățile de asigurare a apei pentru populație, echipajele ISU sunt în măsură să realizeze mai multe transporturi de apă menajeră și să pună în funcțiune instalații pentru potabilizarea acesteia.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here