HUNEDOARA – POLIȚIȘTII AU REȚINUT UN ADMINISTRATOR BĂNUIT DE EVAZIUNE FISCALĂ

0

Ieri, polițiștii din Hunedoara l-au reținut, pentru 24 de ore, pe administratorul unei societăți comerciale, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul materialelor de construcții.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de investigare a criminalități economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, ieri, 10 ianuarie a.c., a fost reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 32 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul materialelor de construcții.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în județul Hunedoara, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul de stat, prin omisiunea înregistrării în contabilitatea societății a operațiunilor comerciale, precum și prin înregistrarea de facturi fiscale false, de la societăți inactive din punct de vedere fiscal sau care nu au confirmat realitatea operațiunilor.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 1.000.000 de lei.
Administratorul societății a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Hunedoara, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.
sursa- IGPR

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here