Hunedoara, pe harta turismului românesc

0


Ministerul Turismului a realizat toate obiectivele pe care le avea în calendarul programului de guvernare pentru primul trimestru din 2017: eliminarea impozitului pe venit pentru angajații sezonieri, care sunt păstrați în câmpul muncii pe tot parcursul anului; înființarea Comitetului Interministerial pentru Turism; înființarea Consiliului Național al Turismului. În plus, Ministerul Turismului a lansat aplicația pentru telefonia mobilă, Explore Romania, disponibilă atât pe sistem Android, cât și IOS.
 

Măsurile pe care Guvernul le-a luat în acest domeniu sunt mai mult decât benefice pentru Hunedoara, în contextul în care județul are un potențial turistic deosebit.

Resursele naturale de excepţie, dar și moştenirea culturală şi istorică de importanţă naţională şi chiar europeană pun județul pe harta turismului. În Hunedoara se găsesc obiective turistice renumite – de la Castelul Corvinilor, Geoparcul Dinozaurilor, Băile Geoagiu, Cetățile dacice și romane, Mănăstirea Prislop sau Cetatea Devei, și până la zone etnografice aparte, cu tradiții frumoase, cum sunt – Ținutul Pădurenilor, Țara Zarandului, Țara Hațegului, Valea Jiului, Valea Mureșului. Hunedoara deține Parcul Național Retezat și parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, dar și 41 de rezervații și monumente ale naturii și 21 de situri de importanță comunitară.

Turismul prezintă potențial de creștere la nivel județean, așa cum se poate constata și din datele privind cererea pentru serviciile turistice.

În luna ianuarie 2017, numărul de sosiri ale turiștilor în structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare a crescut comparativ cu luna ianuarie 2015 și luna ianuarie 2016, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică. De asemenea, și numărul de înnoptări în structuri de primire turistică pe tipuri de structuri a crescut în luna ianuarie 2017 comparativ cu luna ianuarie 2015 și ianuarie 2016.

Numai prin muncă și implicare Hunedoara poate beneficia de măsurile abia intrate în vigoare și astfel turismul poate genera, la nivelul județului, dezvoltare economică.
Natalia-Elena Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here