Hunedoara: Drumul din Parâng intră în reabilitare – VIDEO

0

Investiția finanțată de Consiliul Județean Hunedoara ar urma să ajute la dezvoltarea turistică a Stațiunii Parâng, să atragă turiști atât iarna cât și vara, dar și aducă investitori în turismul montan. Contractul a fost semnat în urma unei întâlniri între conducerea județului, constructor, cabanieri, aleși ai administrației locale și județene.

VIDEO

Drumul județean care leagă Petroșaniul de Stațiunea Parâng, secțiunea cuprinsă între Cabana Rusu și stațiune, a fost o adevărată piatră de încercare pentru cabanieri. Aceștia spun că unele investiții au fost frânate de lipsa drumului, dar și că turiștii s-au ținut departe de stațiune din același motiv. Nici atribuirea contractului n-a fost o misiune ușoară, din cauza cotestațiilor. ”Contractul acesta a avut contestaţii de aproximativ un an şi jumătate. Cam cu atât s-a întârziat începutul lucrărilor. Cred că această zonă poate rivaliza cu orice altă staţiune din Bavaria sau Austria. Consider că eficienţa investiţiei pentru realizarea unui turism european este maximă şi nu doar pentru relaţia Cabana Rusu – Parâng, ci pentru tot ce înseamnă o gândire integrată de dezvoltare a unei zone turistice de excepţie şi mă refer în general la toate locaţiile turistice din Valea Jiului. Mulţumirile mele sunt adresate şi cabanierilor din Parâng, cu care am avut câteva discuţii şi lor trebuie să le spun că încercările noastre au fost continue pentru definitivarea investiţiei. Acum avem o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia şi un câştigător al licitaţiei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Administratorul public al județului spune că se va asigura ca lucrările să fie de calitate și anunță că investițiile pentru Parâng nu se vor opri aici. ”În 2000, când am ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, prima hotărâre de Guvern pe care am semnat-o împreună cu prefectul de atunci, Sorin Apostu, a fost clasificarea drumului Cabana Rusu – Parâng ca drum judeţean. După 18 ani, ca administrator public al judeţului, asist la semnarea contractului de finanţare şi mă bucur că într-adevăr se întâmplă ceva în Parâng. Așa au fost vremurile, a fost o perioadă în care nu am mai avut posibilitatea de a pune pe lista de priorități această investiție. Acum mă voi asigura că va fi dusă la bun sfârșit, la termen ”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.

Proiectul are un termen de finalizare de 27 de luni, valoarea totală a acestuia fiind de peste 17 milioane de lei, sumă alocată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here