Halucinant! Poliţiştii şi procurorii corupţi din Alba îl voiau pe comisarul Berbeceanu cu „pantofi de lac şi vată în nas“

0

Cei trei procurori şi poliţişti condamnaţi că i-ar fi fabricat un dosar penal comisarului Traian Berbeceanu, doar pentru că acesta a avut curajul să-i acuze de corupţie, trebuie să-şi execute condamnarea în penitenciar. Aşa susţin magistraţii Curţii Supreme în motivarea sentinţei pronunţată în  cea mai controversată conspiraţie din sistemul judiciar românesc.
„Să-l ierte Dumnezeu şi să-l hodinească! Exact ce i-am dorit, pantofi de lac şi vată în nas….”, spunea, într-o discuţie telefonică, fostul procuror Nicolaie Cean de la Parchetul Alba, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată cea mai controversată conspiraţie din sistemul judiciar românesc: arestarea comisarului antimafia Traian Berbeceanu.
Cean era bucuros că a reuşit, împreună cu alţi doi colegi, să-l facă pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, să-şi piardă calitatea de ofiţer de poliţie judiciară. De altfel, interceptarea este una dintre probele care au dus la condamnarea acestuia şi a altor doi foşti anchetatori acuzaţi de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu în cazul comisarului Berbeceanu.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here