Gala „100 pentru Centenar” a ajuns la Berlin

0

Berlin a devenit marți, 31 octombrie a.c., a noua capitală în care celebrăm excelența românească de pretutindeni ca parte a proiectului Gala „100 pentru Centenar”.

La evenimentul organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în parteneriat cu Ambasada României la Berlin, zece români cu activități deosebite, promotori ai valorilor și identității românești, au fost premiați cu distincții simbolice în semn de recunoaștere și apreciere a meritelor și contribuției lor la imaginea României în lume.

Gala s-a desfășurat în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, doamna Natalia-Elena Intotero alături de reprezentanți ai misiunii diplomatice din Germania, ai mediului asociativ, ai clerului român și ai mass-media în limba română.

„Comunitatea de români din Germania este deosebit de importantă pe agenda ministerului iar activitățile pe care conaționalii noștri le derulează aduc cinste și valoare țării. Vorbim despre medici, profesori, ingineri, constructori, artiști, antreprenori care conturează o imagine frumoasă a României, fapt pentru care le mulțumim”, a subliniat ministrul Natalia Elena Intotero.

Această inițiativă este dedicată Anului Centenar și își propune să celebreze excelența românească și recunoașterea meritelor și a valorii aduse de membrii comunității românești din Germania.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea Grupului Cameral Virtuozii Filarmonicii din Berlin.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here