Expoziție de tramvaie și autobuze, la Deva

0

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă deschide Forumul pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană din România
 
Manifestarea are loc la Deva în zilele de 26 și 27 Aprilie 2016, iar tema acestei ediții este legată de inovațiile optimizarea serviciilor de transport public. Forumul, ce va cuprinde și o expoziție de autobuze organizată în Piața Unirii din Deva, se adresează autorităților publice locale și centrale, furnizorilor de servicii și produse din domeniul industriei transportului public, dar și cetățenilor din Deva și zona sa de influență care vor putea afla informații despre vehicule moderne de transport public prezentate în cadrul expoziției.
Multiplul laureat la saloanele internaționale de inventică, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă va prezenta produsele destinate reducerii consumurilor de energie și poluare ale motoarelor cu combustie internă. Producătorul român de tramvaie, vehicule de metrou și feroviare, Astra Vagoane Călători, va aduce în atenția publicului tramvaiul
“Forumul de la Deva se dorește a fi un sprijin pentru autoritățile publice și pentru operatorii de transport în efortul de reorganizare a pieței, necesară pe fondul noii legislații în domeniu, cum ar fi noua lege a transportului public, noile prevederi legate de procedurile de achiziții publice și de normele de poluare și pregătirea procedurilor de atribuire a contractelor de servicii publice, în baza prevederilor Regulamentului UE 1370/2007. După o perioadă de stagnare, piața transportului public și mobilității este în creștere și în România, având în vedere că Uniunea Europeană a creat recent noi modalități pentru finanțarea sistemelor de transport public, iar MDRAP împreună cu MFE finalizează ghidurile pentru utilizarea fondurilor nerambursabile europene pentru mobilitate urbană”, declară Ștefan Roșeanu, Director General AMM.
 
Expoziția de autobuze este deschisă atât specialiștilor, cât și publicului larg. Se va permite astfel o interacțiune adecvată cu cetățenii Devei și cu specialiștii primăriei și ai altor autorități publice în contextul viitoarei licitații pentru contractarea serviciului de transport public, alături de investițiile în infrastructuri moderne (depou, stații de transport etc.) preconizate.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here