Doi polițiști au fost condamnați alături de Alin Simota

0
Fostul vicepreședinte al PNL Hunedoara a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba  pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu. Alin Simota i-a instigat pe agenții de poliție Muntean Mihai Nicolae și Lupea Sebastian Ioan, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba — Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, să-și încalce atribuțiile de serviciu privind paza și escorta acestuia. Astfel, cei doi polițiști au acceptat propunerea inculpatului de a se abate de la traseul stabilit, respectiv de a merge în localitatea Petrila, județul Hunedoara, unde acesta s-a întâlnit cu membrii familiei și cu alte persoane. Fapta se petrecea la data de 13.09.2013, iar Simota Alin era în stare de arest preventiv.
Anterior, agenții de poliție Lupea Sebastian Ioan și Muntean Mihai Nicolae au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 6 luni, respectiv 3 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
Dosarul penal a fost constituit prin sesizarea din oficiu a ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here