Distribuția agentului termic de la Petroșani, scoasă la licitație

0
Se caută o societate de profil care să aducă energia termică în calorifere populației din Petroșani, după ce firma de interes local, SC Termoficare SA, a dat faliment. Administrația publică de la Petroșani scoate la licitație acest serviciu, intenția fiind aceea de preluare a activității de către Complexul Energetic Hunedoara.
Conform unei adrese oficiale trimisă încă din septembrie de oficialii CEH edililor din Petroșani, compania energetică hunedoreană este de acord să se ocupe de distribuția agentului termic, așa cum se întâmplă deja la Deva.
”Complexul Energetic Hunedoara și-a exprimat disponibilitatea de a furniza agent termic consumatorilor din municipiul Petroșani, în urma participării în calitate de ofertant la o licitație publică. (…) Pentru asigurarea încălzirii cu energie termică a cetățenilor care mai sunt branșați la acest sistem, am propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre în acest sens”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Conform legislației, serviciile de utilități publice sunt în responsabilitatea administrației publice sau, după caz, a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară. Un serviciul comunitar de utilitate publică este și cel privind alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, care până de curând la Petroșani a fost asigurat de SC Termoficare SA. Firma a intrat însă în faliment, conform unei sentințe a Tribunalului Hunedoara, pronunțată la cererea creditorilor.
În aceste condiții, serviciul trebuie scos la licitație publică, astfel încât caloriferele abonaților să nu rămână reci la iarnă.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here