Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română :PERSOANE URMĂRITE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

0

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.
Săptămâna aceasta, a fost clarificată situația în 210 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 3-9 august 2018, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 161 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 100 de minori.
 
De asemenea, în această perioadă, au fost depistate 49 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 34 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 aveau mandate de arestare preventivă, 6 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 2 persoane aveau sentințe penale de internare în unitați medicale de specialitate. Totodată, o persoană era urmărită prin Biroul Național Interpol, iar o alta era evadată.
 
Exemple:
 
Polițiștii din Alba au depistat, la data de 3 august 2018, un bărbat, de 29 de ani, din localitatea Stremț, județul Alba, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, faptă comisă pe teritoriul Italiei. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
 
La data de 9 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au depistat un bărbat, de 23 de ani, din localitatea Gârceni, județul Vaslui, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciarul Vaslui.
 
Un bărbat, de 47 de ani, din localitatea Cosâmbești, județul Ialomița, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, a fost depistat, la data de 3 august, de polițiștii din Ialomița, pe raza localității Dragalina și încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here