Deținut periculos a evadat din penitenciarul Găești (Dâmbovița).Au fost blocate ieșirile și alarmată inclusiv Poliția de Frontieră

0

Update: Deţinutul evadat la Găeşti a fost prins în parcarea unui restaurant din apropiere.

Un deținut condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor a evedat în această după-amiază din penitenciarul Găești (Dâmbovița). Bărbatul este din Iași și își ispășea pedeapsa pentru fapta comisă.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii, deţinutul purta o şapcă de culoare mov, era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare neagră, un hanorac alb, încălţăminte sport cu şireturi verzi. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găeşti la numărul de telefon: 0245.710-254, 0744.656.139, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here