Debut de sezon în ciclismul autohton

0

Complexul Motor Park România din Adâncata a fost duminică gazda Trofeului Primăverii, prima competiție oficială din calendarul competițional al sezonului 2018 la ciclism.

Concursul organizat sub egida FR Ciclism a fost dominat la categoria copii de sportivii Novak Cycling Academy, academia din Miercurea Ciuc a singurului campion paralimpic din istoria României. De altfel, toți cei trei copii ai cvintuplului campion mondial Eduard Novak au urcat pe podium la categoria lor de vârstă. Rezultate: Copii D2 – Ferencz Ábel locul I, Copii B – Novák Edmond locul I, Copii B fete – Ferencz Dorottya locul I. și Novák Ingrid locul II, Copii A – Szekeres Árpád-Áron locul I și Novák Edvárd locul III.

Juniorul András-Pótsa Péter (locul III), sportivul U23 Balázsi Lóránt (locul III) și cadetul Bodor Csongor (locul III) au completat colecția de medalii a ciucanilor.

“Mă bucură evoluția copiilor, mai ales că a fost primul concurs. O surpriză plăcută a fost Bodor Csongor, care a urcat pe podium deși s-a apucat de ciclism în urmă cu doar un an. La următoarea etapă programată în weekend tot pe circuitul de la Adâncata ne propunem să avem clasări mai bune”, a precizat Dénes Kovács, antrenorul unicei Academii de Ciclism din Europa de Est.

Aflat în Italia, unde se pregătește pe velodrom în perspectiva Campionatului Mondial pe pistă din Brazilia de la finalul lunii, Eduard Novak a salutat rezultatelor sportivilor de la Academia sa.  “Îmi dau speranțe aceste rezultate deoarece reflectă munca profesionistă din timpul iernii a copiilor și juniorilor și dovedește că suntem pe drumul cel bun și aceasta este calea corectă spre performanță”.13

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here