Coordonator salvamari: Noi ne-am cam săturat. Toată lumea ne jigneşte şi e supărată pe noi, când noi încercăm să salvăm vieţi

3

Coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, Vasile Boteş, a declarat, miercuri, că oamenii vin pe litoral şi de la sute de kilometri distanţă şi vor neapărat să se scalde în mare, indiferent dacă sunt sau nu condiţii de scăldat, fără să mai ţină cont de avertismente date de salvamari în caz de mare agitată, potrivit mediafax.ro.

”Noi ne-am cam săturat să fim pe post de paratrăsnet. Toată lumea ne jigneşte, ne ameninţă şi e supărată pe noi, când noi încercăm să salvăm vieţi. Iar noi nu putem face absolut nimic ca să-i împiedicăm să-şi rişte viaţa. Oamenii spun <Ce faci mă? Eu fac sute de kilometri ca să fac o baie în mare şi tu mă scoţi pe mal?>. Noi putem numai să fluierăm, să-i rugăm şi să-i avertizăm. În rest nu putem să facem nimic să-i ţinem afară din apă”, spune Boteş.
El este de părere că legea care reglementează serviciul de salvamar este extrem de permisivă, iar până când aceasta nu va fi revizuită, numărul intervenţiilor va fi tot mai mare şi consideră că ar trebui schimbată legislaţia, iar persoanele care se aventurează în mare când scăldatul este interzis să poată fi sancţionate.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here