Conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, anunț important

0

Conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție a făcut dezvăluiri importante despre activitatea pe care o desfășoară și dosarele aflate în lucru.

Gheorghe Stan a făcut declaraţii de presă, în contextul în care Laura Codruța Kovesi a fost citată să se prezinte la audieri pe 7 martie.

„Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de către judecători și procurori”, a spus Gheorghe Stan, în debutul declarației de presă.

„Este de precizat că în primele trei și ultimele din cele nouă puncte Comisia de la Veneția reproduce îngrijorările transmise din țară și nu reprezintă propria opinie(…). Comisia de la Veneția a apreciat criteriile profesionale de selecție ale Secției”, a adăugat el.

Gheorghe Stan: „Garanțiile de independență și imparțialitate ale Secției de investigare a infracţiunilor din justiţie sunt următoarele: vechime de 18 ani, selectarea procurorului șef de către CSM și nicidecum de către factorul politic, așa cum se speculează în spațiul public”.

Procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a afirmat joi seară că niciunul dintre dosarele în care este vizată Laura Codruţa Kovesi nu a fost întocmit în urma vreunei sesizări din oficiu a acestei secţii speciale.

„Aducerea la cunoştinţa publicului a numărului de dosare de urmărire penală privind pe doamna procuror Laura Codruţa Kovesi s-a făcut în considerarea interesului public manifestat şi a obligaţiei legale de informare. Ceea ce doresc să menţionez este că niciunul dintre aceste dosare nu a fost întocmit ca urmare a vreunei sesizări din oficiu a Secţiei speciale, ci aceste dosare sunt preluate pe baza unor ordonanţe de declinare de la alte unităţi de parchet ori a unor plângeri depuse de petenţi”, a susţinut Gheorghe Stan.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here