Comisarul UE pentru Comerţ intră în dialog direct cu cetăţenii români, joi, la Bucureşti

0

Comisarul UE pentru Comerţ, Cecilia Malmström, şi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, participă joi, la Bucureşti, la o sesiune de “Dialoguri cu cetăţenii”, pe tema situaţiei negocierii şi implementării acordurilor de comerţ liber ale Uniunii Europene cu pieţe terţe, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Evenimentul este găzduit de Biblioteca Central-Universitară.

Vizita comisarului UE pentru Comerţ are loc în contextul organizării la Bucureşti a reuniunii informale a miniştrilor Comerţului din ţările membre UE, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

Reuniunea miniştrilor Comerţului din ţările membre UE va fi prezidată de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea. La eveniment participă şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevędo.

Vineri, miniştrii Comerţului din statele UE se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre procesul de modernizare a OMC şi relaţiile comerciale dintre UE şi SUA. În timpul dejunului de lucru, vor fi abordate negocierile comerciale în curs ale UE şi ultimele evoluţii legate de iniţiativa UE “Totul în afară de arme”, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here