Cod galben de ceață în mai multe județe din țară

0

O avertizare cod galben de ceaţă valabilă până la ora 10.00 a fost emisă de meteorologi, sâmbătă dimineaţă, pentru mai multe zone din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Poliţiştii le recomandă şoferilor atenţie sporită în trafic pe drumurile unde este ceaţă.

Potrivit ANM, pe văi şi în zonele joase ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 m şi izolat sub 50 m.
Până la ora 8.00 este valabilă o avertizare cod galben de ceaţă şi pentru zonele joase din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin.
Centrul Infotrafic precizează că, la această oră, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Covasna şi Harghita.Vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri pe anumite tronsoane de pe DN1 Alba-Aiud, DN7 Sebeş-Deva şi DN11 Braşov-Oneşti.
Poliţiştii amintesc că, în condiţii de ceaţă, este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here