CEI DOI COPII, RĂPIȚI DIN PRAHOVA, AU FOST GĂSIȚI

3

Cei doi copii din Prahova, care au fost luați de tatăl lor, fără acordul mamei, au fost găsiți în această dimineață, în municipiul București. Aceștia se află în afara oricărui pericol.

Ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii din Prahova au fost sesizați de o femeie din localitatea Vărbilău, mamă a doi copii, de 8 și 10 ani, despre faptul că aceștia ar fi fost luați de tatăl lor, făra acordul său.
Polițiștii au demarat imediat căutările, minorii fiind dați în urmărire și în consemn la frontieră.

De asemenea, a fost activat, de către Poliția Română și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru prima dată în România, mecanismul ,,Alertă Răpire Copil””.

În această dimineață, cei doi copii, însoțiți de tatăl lor, au fost găsiți în municipiul București. Aceștia se află în afara oricărui pericol.
Copiii și tatăl lor se află la o secție din municipiul București, de unde urmează a fi preluați de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.
Au fost anunțați și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C., care s-au prezentat la locul în care se află copiii, pentru acordarea de asistență de specialitate acestora, până când vor fi încredințați mamei.
Bărbatul o sa fie condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.
Din cercetări a reieșit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită și ar fi luat copiii de pe stradă.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și nerespectarea hotărârilor judecătorești, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.
Mulțumim tuturor celor angrenați în căutarea micuților: polițiști, jandarmi, procurori, precum și reprezentanților mass-media, pentru sprijinul acordat în mediatizarea acestui caz.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here