CEDO a condamnat România la plata a 9.800 de euro.O femeie din Petroșani, victimă a violenţei domestice

12

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România la achitarea sumei de 9.800 de euro daune morale către o femeie din Petroşani care a reclamat că, după ce aceasta a făcut mai multe plângeri, autorităţile române, care nu au protejat-o împotriva violenţelor soţului.
Angelica Bălşan, din Petroşani, s-a căsătorit în 1979 şi are patru copii. Ea a acuzat faptul că soţul ei s-a comportat violent faţă de ea şi faţă de copii pe întreaga durată a căsniciei. Violenţele s-au agravat în 2007, în perioada divorţului, şi au continuat şi în 2008, an în care a fost pronunţat divorţul.

În această perioadă, Angelica Bălşan ar fi fost agresată de opt ori de către soţul ei şi ar fi suferit lovituri despre care documentele medicale arată că necesita între două şi zece zile de îngrijiri medicale.

În privinţa a trei incidente petrecute în 2007, Tribunalul a decis definitiv să îl achite pe soţ, iar pentru alte cinci agresiuni petrecute în 2008 Parchetul a decis să nu îl pună sub acuzare pe bărbat.
Curtea a apreciat că violenţele fizice la care a fost supusă femeia de către soţ în mai multe rânduri şi rănile care i-au fost produse, aşa cum rezultă din rapoartele medicale şi ale Poliţiei, aveau nivelul de gravitate necesar aplicării articolului 3 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
În opinia CEDO, pasivitatea autorităţilor reflectă o atitudine discriminatorie faţă de Angelica Bălşan. În temeiul articolului 41 din Convenţia Europeană privind satisfacţia echitabilă, CEDO a condamnat România la plata a 9.800 de euro daune morale.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

12 COMENTARII

  1. Nu inteleg totuși de ce trebuie să plătească statul român aceasta penalizare. De ce nu se aplică judecatorului sau judecatorilor care au dat verdictele in cauză,pentru că în definitiv mă simt ca și cum și eu aș plati pentru greselile lor! Unde este responsabilitatea lor? Nu este tot un malpraxis?

  2. Nu inteleg totuși de ce trebuie să plătească statul român aceasta penalizare. De ce nu se aplică judecatorului sau judecatorilor care au dat verdictele in cauză,pentru că în definitiv mă simt ca și cum și eu aș plati pentru greselile lor! Unde este responsabilitatea lor? Nu este tot un malpraxis?

  3. Nu inteleg totuși de ce trebuie să plătească statul român aceasta penalizare. De ce nu se aplică judecatorului sau judecatorilor care au dat verdictele in cauză,pentru că în definitiv mă simt ca și cum și eu aș plati pentru greselile lor! Unde este responsabilitatea lor? Nu este tot un malpraxis?

  4. Felicitari celui/celei care a scris acest articol! A reusit sa ma faca sa rad si sa plang in acelasi timp, atat de prost este scris.

  5. Felicitari celui/celei care a scris acest articol! A reusit sa ma faca sa rad si sa plang in acelasi timp, atat de prost este scris.

  6. Felicitari celui/celei care a scris acest articol! A reusit sa ma faca sa rad si sa plang in acelasi timp, atat de prost este scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here