Cea mai bună prietenă – surprinde-o frumos!

0

De ceva timp, cea mai bună prietenă a mea s-a stabilit în Irlanda. Recunosc, am fost un pic geloasă pentru că a plecat, lăsând în urmă o prietenie de aproape 10 ani, nu doar o simplă prietenie, dar ceva mai mult –  eram ca două surori. Zilele trecute,  mă apucase un dor nebun de ea, de o comunicare sinceră,  dar m-am consolat cu ceea ce ne oferă tehnologiile – skype, facebook şi alte chestii.
 
Ce vreau să spun este că, chiar dacă se afirmă că o prietenie sinceră dintre femei este greu de menţinut, nu ascultaţi aceste vorbe, dar oferiţi-vă reciproc tot timpul şi atenţia, cât aveţi această posibilitate.
Cum să-ţi bucuri cea mai bună prietenă?
 
Sun-o nu doar atunci când ai nevoie. Ar fi minunat dacă la sfârşitul zilei i-ai da un sunet şi i-ai spune cum ţi-a trecut ziua, iar ea, la rândul ei, să-ţi povestească cum i-a mers la serviciu sau alte lucruri care i s-au întâmplat pe parcursul zilei. Faceţi din asta o tradiţie
 
Vizitaţi-vă mai des! Ieşiţi împreună în oraş sau organizaţi întâlniri acasă la voi. Sigur, este o problemă legată de lipsa permanentă de timp, însă pentru cea mai bună prietenă ai putea jertfi câteva ore pe săptămână. Din aceasta, la fel, faceţi un obicei.
 
Fii alături în momentele grele. Nu e vorba de tragedii sau alte cazuri, pur şi simplu, fii alături atunci când are nevoie. De exemplu, atunci când are neînţelegeri cu soţul, cu părinţii sau copii, fii umărul pe care să-şi spună necazurile.
 
Ajut-o în treburile cansice. Dacă ştii că prietena ta intenţionează să facă lucrări de reamenajare în casă,  să organizeze o sărbătoare sau să-şi ajute părinţii de la ţară la lucrările de câmp, ai putea să o însoţeşti. În două, lucrul va fi mai cu spor şi mai vesel.
 
Fă-i surprize. Poate prietena ta cea mai bună a uitat când a fost ultima dată la un film sau la o piesă de teatru sau poate nu a ţinut în mână un buchet de flori de vreo doi ani. Repară tu aceste mici scăpări. Dăruieşte-i flori, nu e nimic jenant sau neobişnuit în faptul că o femeie îi dăruieşte alteia flori. Nu e neapărat ca florile să i le oferi de ziua ei sau cu ocazia altei sărbători, o poţi face şi fără ocazii. Ce-ar fi, dacă  în prima zi de primăvară i-ai trimite un mărţişor şi un buchet de ghiocei. Ar fi o surpriză frumoasă dacă i-ai oferi flori de 1 martie, ar fi neaşteptat şi semnificativ, în acelaşi timp.
 
Pentru că am pomenit de teatru, film. Ai putea să-ţi inviţi prietena la o premieră sau la un concert pe care-l aşteaptă de mul timp.
 
Spune-i că ţii la ea. La femei acest lucru este mai uşor de realizat, pentru că ele sunt mai emotive şi mai deschise. Ea ar fi foarte încântată dacă i-ai spune mai des că e cea mai bună prietenă şi că ţii foarte mult la ea.
 
Scoate-o din zona de comfort sau fă tu în locul ei, ceea ce ea ar dori dar, totuşi, nu face. Nu-şi schimbă lookul din lipsa de timp, finanţe sau îi este frică, nu merge la o prezentare de modă, poate pentru că se gândeşte că nu-i locul ei acolo sau poate vrea foarte mult la un club de noapte dar nu are curaj… Rezolvă tu asta
 
Preţuieşte prietenia adevărată şi nu lăsa ca timpul, distanţa, invidia sau alte lucruri să distrugă ceea ce este mai frumos!
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here