Carmen Dan: Salariile polițiștilor vor crește cu 10 %

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%.

“Am avut săptămâna trecută discuţii şi cu premierul, şi cu ministrul de Finanţe şi sunt în măsură să spun, în acest moment, că pregătim un act normativ pentru ca şi poliţiştilor să le crească salariul cu 10%. Este un mesaj pentru poliţişti, nu pentru sindicate, începând din momentul în care intră în vigoare actul normativ. Această proiecţie este finalizată şi în acest moment colegii mei de la minister sunt în discuţii cu cei de la Ministerul Muncii”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a dat asigurări că nici pensiile, nici salariile nu vor scădea. “Se pregăteşte un act normativ cu care probabil o să se intre în şedinţa de Guvern de miercuri. Aş prefera să nu mă pronunţ pe fond, până nu ajunge acest act normativ la avizare, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru că noi vom fi avizatori. Însă aş pleca de la ce a declarat ministrul Muncii, aseară, şi anume că nu se diminuează drepturile deja câştigate”, a spus aceasta.

Carmen Dan a precizat că vor fi angajați în perioada următoare 4.000 de polițiști. 
“Este o realitate, avem un deficit foarte mare în MAI. Trebuie să luăm toate măsurile necesare să acoperim acest deficit şi în sensul acesta ne-am mobilizat. Spuneam cu altă ocazie că intenţionez să am o discuţie cu premierul – a avut loc această discuţie şi da, sunt soluţii pentru ca în perioada imediat următoare să aducem în sistem în jur de 4.000 de angajaţi şi să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenţie în primul rând a poliţiştilor de ordine publică, a celor care sunt în stradă”, a afirmat ministrul.
Totodată, Carmen Dan a negat că ar pune la cale un act normativ care să reglementeze peste noapte pensionările din sistem.
“Eu zic să renunţăm la tema ipocriziei. Este momentul ca atunci când spunem că în sistem avem deficit de 20.000 de oameni, care creşte, pentru că există această posibilitate şi oamenii ies din sistem la 45 de ani, cred că este normal să facem ceva să îndreptăm aceste lucruri. Asta se va întâmpla, de fapt. Mai mult decât atât, faptul că s-a anunţat un termen de 15 septembrie nu înseamnă că există nici cea mai mică intenţie de a elabora un act normativ care să îşi producă efectele peste noapte şi că toţi cei care îndeplinesc condiţiile pe actuala lege vor putea să opteze într-o lună şi jumătate dacă ies sau rămân în sistem”, a susţinut ministrul.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here