Campania „România se ridică în picioare pentru asistență socială” va ajunge la Petroșani

0

Inițiatorul acestei acțiuni, profesorul universitar Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, urmărește să recâştige demnitatea profesiei de asistent social. Campania nu se rezumă doar la atât și atrage atenţia şi asupra nevoii de asistenţi sociali în Romania. Evenimentul are loc la mijlocul lunii viitoare.
 
”Capitala” Văii Jiului n-a fost aleasă întâmplător de inițiatorul campaniei. Regiunea monoindustrială a județului Hunedoara are mare nevoie de asistență socială. ”Un eveniment emoționant pregătim la Hunedoara, la Teatrul Vechi din Petroșani. Doamna Felicia Andrioni, președinta acetor ținuturi fermecătoare a mobilizat o întreagă armată județeană: asistenți sociali, oficiali, jurnaliști, universitari, societatea civilă, artiști, fotografi, iar surprizele continuă. Un eveniment pregătit cu suflet și cu multă pasiune și devotament față de profesia de asistent social. Prin campania ce o desfășurăm la ora actuală, prin Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, dorim să redăm demnitatea asistentului social iar asistenței sociale gloria și splendorile pe care le merită această nobilă profesie. Să creștem prestigiul statutului nostru profesional, să aducem în atenția autorităților centrale valoarea profesiei și să conectăm emoțional comunitățile locale la nevoile comunității noastre”, explică Doru BuzduceaPreședintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), Decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și promotor al Campaniei „România se ridică în picioare pentru asistența socială”!
De altfel, Petroşaniul a mai organizat acţiuni dedicate acestui domeniu important. În anul 2016, asistenţii sociali, dar şi organizaţiile care sunt specializate în acest domeniu au dezbătut problema socială la o acţiune organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Acţiunea s-a derulat sub egida ”Direcții strategice în domeniul asistenței sociale contemporane și proiecte inovative comunitare”.
 
Doru Buzducea – Președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), Decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și promotor al Campaniei „România se ridică în picioare pentru asistența socială” explică ce
se urmăreşte prin acţiunea derulată în judeţul Hunedoara.
 
”Mulțumesc pentru oportunitatea de a transmite prietenilor hunedoreni câteva gânduri despre campania noastră care pe data de 15 februarie poposește și la Petroșani. O asemenea campanie de promovare și valorizare a profesiei de asistent social era așteptată și dorită de către comunitatea asistenților sociali din țară, dar și de către societatea civilă, de către oficialități și jurnaliști, dată fiind atenția de care ne bucurăm și entuziasmul de care avem parte peste tot pe unde trecem în acest periplu național. Ne dorim o reînviere a spiritului de breaslă în rândul comunității noastre profesionale, ne dorim să redăm demnitatea asistentului social iar asistenței sociale gloria și splendorile de care se bucură această nobilă profesie. La evenimentele noastre, la care participă toți prietenii și susținătorii profesiei de asistent social, aducem în discuție, pe lângă momentele de celebrare a profesiei și dificultățile pe care le întâmpină colegii mei asistenți sociali și chiar limitele actualului sistem național de asistență socială ce nu mai corespunde realităților sociale, așa cum este al acum și cum a fost proiectat imediat după ’90. Tocmai de aceea, prezentarea colegului meu Cristian Roșu, vicepreședintele CNASR, poartă denumirea de versiunea 2.0 a viitorului sistem național de asistență socială, adică acel sistem de asistență socială dorit de către profesioniști și adaptat nevoilor comunităților locale. Ne dorim ca astfel respectul față de statutul nostru profesional să crească, iar asistentul social să dețină un rol central în viitorul sistem național de asistență socială”.
 
Campania ajunge și în Țara Hațegului ori Hunedoara
 
”Mă bucur mult că ajungem în Ținutul Hunedoarei, ținutul ce adăpostește două capitale antice, în străvechea vatră europeană unde întâlnim cetăți și castele medievale, biserici de piatră, fosile de dinozauri și câte și mai câte. O zonă etnografică fermecătoare și cu greutate: Ţara Zarandului – Ţinutul Pădurenilor – Ţara Haţegului. Un județ bine străjuit de lanțuri muntoase, situat la granița Ardealului cu Banat și Oltenia.
Ca să vă dezvăluim și un secret, ne-am gândit ca următorul eveniment de la dumneavoastră din județ să-l organizăm la Castelul Corvinilor, asistența socială și asistenții sociali merită astfel de sclipiri profesionale întrucât sunt profesioniștii care poartă în structura ființei lor durerile și suferințele poporului român”, mai explică inițiatorul campaniei.
Profesorul universitar Doru Buzducea – promotor al Campaniei „România se ridică în picioare pentru asistența socială” va ajunge în toate capitalele județene sau cele mai importante orașe din țară ca Alba Iulia, Cluj, Mureș, Baia Mare, Bistrița Năsăud, Brăila, Slatina, Călărași, Brașov, Iași și tot așa ”până ce întreaga hartă a țării va fi cuprinsă de entuziasmul și spiritul asistenților sociali. Până ce Visul nostru comun se va realiza, acela ca asistența socială să fie promovată și valorizată la nivel național”.  
 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here