Buzău: Cel puţin 7 victime după ce un microbuz a fost lovit de tren! Plan roșu de intervenție, declanșat

0

UPDATE:

Bilanț final:
– 10 victime transportate la spital;
– 3 persoane decedate;
– 1 persoana (șoferul), cu rani superficiale, nu necesita transport la spital.

Un microbuz a fost lovit în plin de un tren pe raza localității C.A. Rosetti.

Avand in vedere numarul mare de posibili ocupanti transmis de apelant (intre 7-9 persoane), a fost activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Buzau, anunță ISU.

La fata locului au fost concentrate 2 echipaje SMURD, 5 echipaje medicale SAJ, 2 echipaje de descarcerare si un post medical avansat.

Totodata, a fost alertata in sprijin si o autospeciala pentru victime multiple incadrata cu paramedici de la ISU Braila.

Mai multe persoane din microbuz sunt incarcerate. Pompierii actioneaza pentru extragerea lor.

Pana in acest moment, 6 victime au fost preluate și transportate la spital. La fata locui s-a constituit un punct de triaj medical al victimelor.

Din informatiile de la fata locului, in microbuz erau 14 ocupanti.

10 persoane, evaluate la fata locului, vor fi transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Evaluarea medicala a persoanelor afectate continua.

La acest moment, salvatorii intervin pentru recuperarea a 3 persoane incarcerate.

Au fost suplimentate fortele medicale de la locul accidentului. In total sunt 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanta pentru victime multiple si 7 ambulante SAJ.

Resursele medicale sunt atat de la Buzau, cat si din Braila.

Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel.

Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanțiilor pentru situații de urgența.

Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 ( Brasov – Galati) staționează temporar în Cilibia.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă asigură că toate măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop redeschiderea circulației în condiții de siguranță.

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here