Bilanţ sumbru în urma inundaţiilor

0

Sunt imagini apocaliptice în toată ţara. 35 de judeţe au fost grav afectate de furtunile extreme care s-au abătut asupra României.
Bilanţul provizoriu al pagubelor e submbru: Patru morţi, sute de case distruse de inundaţii, zeci de drumuri afectate! Sunt încă şi la această oră peste o sută de persoane evacuate din trei judeţe şi se monitorizează cursurile unor râuri.
Avem, însă, veşti bune de la meteorologi, care spun că vremea se îndreaptă.
Fenomenele extreme au provocat moartea a patru persoane, au afectat peste 250 de case şi peste 600 de curţi, iar 95 de subsoluri au fost inundate. Totodată mai multe poduri au fost luate de ape, iar zeci de tronsoane ale drumurilor naţionale şi judeţene precum şi treo tronsoane de cale ferată şi cinci diguri au fost distruse de inundaţii.
20 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne din toată ţară au acţionat în fiecare zi pentru a minimiza pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele. Autorităţile urmează să facă bilanţul exact şi caută soluţii pentru a-i ajuta pe oamenii care au rămas fără agoniseala de o viaţă.
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a inspectat în noaptea de sâmbătă spre duminică zona cea mai afectată din judeţul Covasna şi a coordonat operaţiunile de salvare. Chiar dacă pericolul a trecut în majoritatea localităţilor afectate, unele râuri sunt în continuare monitorizate şi peste o sută de persoane sunt încă evacuate.
Circulaţia rutieră este în continuare închisă din cauza inundaţiilor pe patru drumuri naţionale din judeţele Neamţ, Suceava şi Harghita. Meteorologii vin, insă, cu veşti bune.
Nu este exclus ca la finalul săptămânii viitoare să avem din nou fenomen

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here