Barcă cu droguri abandonată în Tulcea avea 36 de saci cu cocaină

0

Aproximativ o tonă de cocaină a fost găsită pe o barcă naufragiată. Barca a fost găsită la câțiva kilometri de Sfântu Gheorghe, în Tulcea. Întreaga descoperire a fost făcută de către un cioban. Acesta a văzut șalupa răsturnată și s-a gândit că poate cineva are nevoie de ajutor. Nu a găsit pe nimeni în suferință dar a văzut în schimb 36 de saci de aproape o tonă de cocaină. Bănuielile ar fi că sacii au fost descărcate de pe un vapor și aduse de către contrabandiști la mal.

Barca respectivă a fost aflată dintr-o întâmplare. Într-un golf ce era la 12 kilometri de Sfântu Gheorghe, un bărbat ce se ocupa cu oile a văzut naufragiul. Nu era nimeni în zonă iar barca era cu susul în jos, fiind abandonată la malul mării. Singura curiozitate a bărbatului a fost să vadă dacă există persoane care au nevoie de ajutor. S-a uitat în barcă și așa a găsit cele aproape 800 kilograme de droguri.

Deocamdată nu se știe a cui este barca și nici poziționarea ei în acel loc.

Procurorii cred că este foarte probabil să fi fost vorba despre un transport ilegal ce venea de pe mare. Cei 36 de saci de cocaină ar fi putut valora circa 200 de milioane de euro.

Din spusele autorităților, șalupa s-ar fi scufundat cu 4 zile în urmă. Nu se știe încă câte persoane au fost la bordul acesteia și nici destinația exacă a drogurilor.

La fața locului au venit sâmbătă criminaliști și procurori DIICOT care au luat drogurile din barcă și au dus șalupa în Constanța, unde va fi cercetată și expertizată. Cel mai probabil, sacii de droguri urmau să ajungă în Europa dintre care o parte rămâneau în țară, au spus specialiștii.

Procurorii sunt în curs de aflare a persoanelor care au cerut transportul de droguri, de unde provin acestea dar și cine se afla la bordul bărcii.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here