Avioanele americane au survolat Coreea de Nord.Urmează o lovitură nucleară?

6

Agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap, a difuzat vineri (după ora locală) o ştire potrivit căreia bombardiere americane B-1B de la baza aeriană Anderson din Guam au survolat joi Coreea de Nord şi au desfăşurat exerciţii în vederea unei lovituri nucleare. KCNA afirmă că intenţia Statelor Unite este de a “ameninţa şi şantaja” conducerea de la Phenian.
Forţele aeriene ale SUA au confirmat că a avut loc o misiune “de prezenţă bilaterală continuă a bombardierelor”, la care au participat două aparate B-1B, însoţite de avioane de vânătoare sud-coreene şi japoneze. Aviaţia militară americană a susţinut însă, într-un comunicat citat de Reuters, că a fost vorba de un exerciţiu în vecinătatea peninsulei coreene, “planificat din timp” şi care “nu a constituit o reacţie la niciun eveniment curent”.
Bombardierele grele ale SUA au survolat peninsula coreeană şi în octombrie, în cadrul unor exerciţii comune cu aviaţiile militare ale Japoniei şi Coreei de Sud. În septembrie, două bombardiere strategice B-1B şi patru avioane de vânătoare F-35B americane s-au apropiat de frontiera dintre cele doua Coree; Yonhap remarca atunci că este destul de neobişnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcaţie militară.

Sursă: Agerpres

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here