AUDIO. Ascultați în exclusivitate povestea petrileanului care a încercat să facă o faptă bună şi a fost pedepsit de "organ".

42
AUDIO-Incidentul în urma căruia un bărbat din Petrila a fost luat pe sus de un echipaj de poliție, încătușat și apoi dus la secție, a avut loc în zona Jieț din localitate.
Petrileanul vroia să se ducă la oraș să-și plătească niște rate și a văzut o femeie în vârstă că rătăcește prin zona izolată. A încercat să stea de vorbă cu ea, dar fără nici un rezultat. Omul s-a gândit că ar putea să se rătăcească sau chiar să moară și a sunat polițiștii. ”Vă povestesc un film cu proști, ce înseamnă facerea de bine. Plecam de le Jieț și merg prin Dobrești, iar acolo mă întâlnesc cu o femeie bătrână, dezorientată, care mi-a spus că vrea să meargă acasă, că nu știe unde e casa ei. A zis că a fost la o prietenă și a greșit drumul, că nu știe unde e casa ei și cum să ajungă. Nu știa cum o cheamă, era disperată. Nu puteam să o las în stradă în starea în care era și am dat telefon la Poliția Petrila. Le-am spus cine sunt, le-am dat telefonul meu și unde sunt cu femeia. Era ora trei și ceva după masă și mi-a spus de la Poliție că vine cineva, un echipaj. Le-am zis că mă grăbesc foarte tare, că până la cinci e deschis la bancă și eu am o treabă acolo și nu pot pierde timpul. Am stat cam un sfert de ceas și n-a venit nimeni, așa că am sunat iarăși. (…) Vin niște tinerei foarte în trombă și scot un carnețel. Mă întreabă cum mă cheamă și unde stau, iar după le spun că mă grăbesc foarte tare și să o ia pe femeie, să vadă de ea, mă întreabă când m-am născut. Le-am zis că au venit pentru femeie nu pentru mine, să vadă când m-am născut și dacă e nevoie le spun după ce mă întorc de la bancă tot ce vor să știe.
Au sărit doi dintre polițiști, că mă opun și să merg cu ei la secție. Le-am zis că nu am de ce să merg la secție, că nu mă opun la nimic, doar că mă grăbesc și ei ar trebui să rezolve situația femeii. Atunci au sărit că-mi dau cu spray-ul în nas și că-mi pun cătușele, să intru în mașină. Când a văzut ce se întâmplă, femeia s-a panicat și mai tare și a început să se agite. I-am întrebat ce facem cu femeia, că trebuie să o ducem acasă, nu o putem lăsa acolo ca să mă ducă pe mine la secție. Au zis că am dreptate și au băgat-o pe băbuță cu mine în spate și apoi au zis să mergem să căutăm unde stă. Eu le-am spus că nu merg încătușat, mă mai vede un vecin din sat și legat, se gândește că cine știe ce am făcut, mă fac de rușine. Mi-au dat cătușele jos și amenințau că-mi dau cinci milioane amendă, zece milioane (n.r. lei vechi). Am găsit unde stătea bătrâna, am lăsat-o acasă și i-am întrebat ce au de gând cu mine? Au zis că mă duc acasă, dar le-am zis că vreau să merg la Poliție, că am sânge la mâini de la cătușe și să-i spun șefului Poliției cum m-au tratat”, spune Adalbert Kolozsi, bărbatul pățit. Când au auzit că petrileanul vrea să facă plângere, cei trei agenți de poliție l-au abandonat în drum și s-au răzgândit în privința amenzii. ”Mi-au zis că am făcut o faptă bună și-mi dau doar avertisment, nu-mi mai dau amendă. Mi-au zis să mă dau jos din mașină că nu mă mai duc acasă, că ei au altă treabă, M-au lăsat ca pe prost în drum, în Lonea”, mai povestește Adalbert Kolozsi. În replică la acuzațiile bărbatului, IPJ Hunedoara spune că agenții au acționat corect. ”La solicitarea poliţiştilor, bărbatul a refuzat să se legitimeze cu toate datele de identificare, justificând că nu are timpul necesar, iar din acest motiv a fost încătuşat şi condus la sediul Poliţiei Oraşului Petrila. După ce a fost încătuşat, bărbatul a decis să coopereze şi să le ofere poliţiştilor toate datele în vederea stabilirii identităţii sale. La sediul poliţiei, bărbatul a fost sancţionat de către poliţişti cu avertisment scris, pentru refuzul legitimării, conform Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică”, se arată într-un răspuns al IPJ Hunedoara. Chiar dacă polițiștii aveau legea de partea lor, în acest caz putem vorbi cu ușurință de un exces de zel și o lipsă de tact, calități pe care le au doar polițiștii cu experiență. Polițiștii care pot gestiona o situație în favoarea legii și cu vorba bună, nu apelând la forța brută.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

42 COMENTARII

 1. Mda ….omul și-a declinat identitatea atât la telefon ofițerului de servici cât și agentului din teren dar miliția Petrila “RĂSPLATEȘTE” spiritul civic și faptele bune cu AMENZI și AVERTISMENTE….asta ca să se învețe minte cetățenii din Petrila și pe viitor să ia decizii mai înțelepte (adică nu am fost acolo, nu am văzut nimic, nu știu nimic) așa evitând premierea de către milițienii petrileni cu amenzi și avertismente.

 2. Mda ….omul și-a declinat identitatea atât la telefon ofițerului de servici cât și agentului din teren dar miliția Petrila “RĂSPLATEȘTE” spiritul civic și faptele bune cu AMENZI și AVERTISMENTE….asta ca să se învețe minte cetățenii din Petrila și pe viitor să ia decizii mai înțelepte (adică nu am fost acolo, nu am văzut nimic, nu știu nimic) așa evitând premierea de către milițienii petrileni cu amenzi și avertismente.

 3. Mda ….omul și-a declinat identitatea atât la telefon ofițerului de servici cât și agentului din teren dar miliția Petrila “RĂSPLATEȘTE” spiritul civic și faptele bune cu AMENZI și AVERTISMENTE….asta ca să se învețe minte cetățenii din Petrila și pe viitor să ia decizii mai înțelepte (adică nu am fost acolo, nu am văzut nimic, nu știu nimic) așa evitând premierea de către milițienii petrileni cu amenzi și avertismente.

 4. Asta se numește exces de zel sau abuz în serviciu (abuz de funcția pe care ți-o oferă statul) și este tipic JUSTITIARILOR* începători din Poliția Română.

 5. Asta se numește exces de zel sau abuz în serviciu (abuz de funcția pe care ți-o oferă statul) și este tipic JUSTITIARILOR* începători din Poliția Română.

 6. Asta se numește exces de zel sau abuz în serviciu (abuz de funcția pe care ți-o oferă statul) și este tipic JUSTITIARILOR* începători din Poliția Română.

 7. Păcat că poliția acționează în acest fel cu persoanele de bune intenții. Prioritatea lor ar fi trebuit să fie găsirea domiciliului bătrânei, iar acest cetățean merita cel puțin un mulțumesc din partea organelor pentru că și-a pierdut timpul cu ei, nicidecum o incatusare și o excursie la secția de poliție unde să fie abandonat.

 8. Păcat că poliția acționează în acest fel cu persoanele de bune intenții. Prioritatea lor ar fi trebuit să fie găsirea domiciliului bătrânei, iar acest cetățean merita cel puțin un mulțumesc din partea organelor pentru că și-a pierdut timpul cu ei, nicidecum o incatusare și o excursie la secția de poliție unde să fie abandonat.

 9. Păcat că poliția acționează în acest fel cu persoanele de bune intenții. Prioritatea lor ar fi trebuit să fie găsirea domiciliului bătrânei, iar acest cetățean merita cel puțin un mulțumesc din partea organelor pentru că și-a pierdut timpul cu ei, nicidecum o incatusare și o excursie la secția de poliție unde să fie abandonat.

 10. D-le…ramai cu gura cascata ! Am ajuns o tara de prosti ! Politisti tineri, cu carte putina (implicit intelect redus), care nu apreciaza ceea ce se numeste spirit civic, omenie si responsabilitate ! Rusine acelor politisti si a sefilor lor, care in mod sigur, i-au influentat in modul de a gandi ! Jale, fratilor !

 11. D-le…ramai cu gura cascata ! Am ajuns o tara de prosti ! Politisti tineri, cu carte putina (implicit intelect redus), care nu apreciaza ceea ce se numeste spirit civic, omenie si responsabilitate ! Rusine acelor politisti si a sefilor lor, care in mod sigur, i-au influentat in modul de a gandi ! Jale, fratilor !

 12. D-le…ramai cu gura cascata ! Am ajuns o tara de prosti ! Politisti tineri, cu carte putina (implicit intelect redus), care nu apreciaza ceea ce se numeste spirit civic, omenie si responsabilitate ! Rusine acelor politisti si a sefilor lor, care in mod sigur, i-au influentat in modul de a gandi ! Jale, fratilor !

 13. Am citit acest articol și am rămas cu gura căscată, citez: “Mi-au zis că am făcut o faptă bună și-mi dau doar avertisment, nu-mi mai dau amendă.”
  FĂRĂ COMENTARII !!! RUȘINE POLIȚIA PETRILA !!!
  SPER CĂ ÎI VEȚI MULȚUMI ÎN MOD PUBLIC ACESTUI PETRILEAN ȘI DE ASEMENEA ÎI VEȚI ADRESA TOT PUBLIC SCUZELE DE RIGOARE ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL, atât “organul” trimis pe teren cât și conducerea instituției din care face parte.

 14. Am citit acest articol și am rămas cu gura căscată, citez: “Mi-au zis că am făcut o faptă bună și-mi dau doar avertisment, nu-mi mai dau amendă.”
  FĂRĂ COMENTARII !!! RUȘINE POLIȚIA PETRILA !!!
  SPER CĂ ÎI VEȚI MULȚUMI ÎN MOD PUBLIC ACESTUI PETRILEAN ȘI DE ASEMENEA ÎI VEȚI ADRESA TOT PUBLIC SCUZELE DE RIGOARE ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL, atât “organul” trimis pe teren cât și conducerea instituției din care face parte.

 15. Am citit acest articol și am rămas cu gura căscată, citez: “Mi-au zis că am făcut o faptă bună și-mi dau doar avertisment, nu-mi mai dau amendă.”
  FĂRĂ COMENTARII !!! RUȘINE POLIȚIA PETRILA !!!
  SPER CĂ ÎI VEȚI MULȚUMI ÎN MOD PUBLIC ACESTUI PETRILEAN ȘI DE ASEMENEA ÎI VEȚI ADRESA TOT PUBLIC SCUZELE DE RIGOARE ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL, atât “organul” trimis pe teren cât și conducerea instituției din care face parte.

 16. Câți dintre voi, cei care ați citit acest articol ați fi procedat la fel ca acest domn? Pun pariu că mai bine de 90% v-ați fi continuat drumul ( fiecare cu gândurile lui și grijile cotidiene) fără a da atenție unei bătrâne neajutorate.
  Pentru că dânsului i-a păsat, a fost încătușat și dus la secție, (chiar dacă s-a legitimat, le-a facilitat numărul de telefon și adresa).
  Le-a explicat acestor indivizi că se grăbește și ulterior le poate da mai multe detalii dar ei l-au reținut ca pe un hoț /tâlhar /violator, etc. doar pentru că aveau ei nevoie în acel moment și de cnp, data nașterii, grupă sanguină, studii, nr. la pantofi, istoricul medical, etc.
  A fi polițist nu înseamnă doar a avea autoritatea în mână și a o folosi după bunul plac, a fi polițist presupune și a avea inteligența necesară pentru a deosebi un om cinstit de un infractor și a te purta în consecință cu fiecare în parte. Din păcate acest polițist are multe lipsuri, doar el a fost făcut polițist la apelul bocancilor.
  Încă o dată se adeverește zicala: facerea de bine, … de mama.
  Când văd cazuri ca acesta, îmi este rușine că trăiesc în România, îmi este rușine că locuiesc în Petrila.

 17. Câți dintre voi, cei care ați citit acest articol ați fi procedat la fel ca acest domn? Pun pariu că mai bine de 90% v-ați fi continuat drumul ( fiecare cu gândurile lui și grijile cotidiene) fără a da atenție unei bătrâne neajutorate.
  Pentru că dânsului i-a păsat, a fost încătușat și dus la secție, (chiar dacă s-a legitimat, le-a facilitat numărul de telefon și adresa).
  Le-a explicat acestor indivizi că se grăbește și ulterior le poate da mai multe detalii dar ei l-au reținut ca pe un hoț /tâlhar /violator, etc. doar pentru că aveau ei nevoie în acel moment și de cnp, data nașterii, grupă sanguină, studii, nr. la pantofi, istoricul medical, etc.
  A fi polițist nu înseamnă doar a avea autoritatea în mână și a o folosi după bunul plac, a fi polițist presupune și a avea inteligența necesară pentru a deosebi un om cinstit de un infractor și a te purta în consecință cu fiecare în parte. Din păcate acest polițist are multe lipsuri, doar el a fost făcut polițist la apelul bocancilor.
  Încă o dată se adeverește zicala: facerea de bine, … de mama.
  Când văd cazuri ca acesta, îmi este rușine că trăiesc în România, îmi este rușine că locuiesc în Petrila.

 18. Câți dintre voi, cei care ați citit acest articol ați fi procedat la fel ca acest domn? Pun pariu că mai bine de 90% v-ați fi continuat drumul ( fiecare cu gândurile lui și grijile cotidiene) fără a da atenție unei bătrâne neajutorate.
  Pentru că dânsului i-a păsat, a fost încătușat și dus la secție, (chiar dacă s-a legitimat, le-a facilitat numărul de telefon și adresa).
  Le-a explicat acestor indivizi că se grăbește și ulterior le poate da mai multe detalii dar ei l-au reținut ca pe un hoț /tâlhar /violator, etc. doar pentru că aveau ei nevoie în acel moment și de cnp, data nașterii, grupă sanguină, studii, nr. la pantofi, istoricul medical, etc.
  A fi polițist nu înseamnă doar a avea autoritatea în mână și a o folosi după bunul plac, a fi polițist presupune și a avea inteligența necesară pentru a deosebi un om cinstit de un infractor și a te purta în consecință cu fiecare în parte. Din păcate acest polițist are multe lipsuri, doar el a fost făcut polițist la apelul bocancilor.
  Încă o dată se adeverește zicala: facerea de bine, … de mama.
  Când văd cazuri ca acesta, îmi este rușine că trăiesc în România, îmi este rușine că locuiesc în Petrila.

 19. Si, exact ca si in cazul tinerei insarcinate de la hunedoara care a fost oprita in trafic de alti militieni care au abuzat de statutul lor si puterea pe care le-o ofera uniforma, IPJ Hunedoara ii ia apararea angajatului lor si ii da dreptate… IPJ Hunedoara, aveti angajatii pe care ii meritati…presimt ca se va lasa cu o ploaie de plangeri si procese… RUSINEEE !!!

 20. Si, exact ca si in cazul tinerei insarcinate de la hunedoara care a fost oprita in trafic de alti militieni care au abuzat de statutul lor si puterea pe care le-o ofera uniforma, IPJ Hunedoara ii ia apararea angajatului lor si ii da dreptate… IPJ Hunedoara, aveti angajatii pe care ii meritati…presimt ca se va lasa cu o ploaie de plangeri si procese… RUSINEEE !!!

 21. Si, exact ca si in cazul tinerei insarcinate de la hunedoara care a fost oprita in trafic de alti militieni care au abuzat de statutul lor si puterea pe care le-o ofera uniforma, IPJ Hunedoara ii ia apararea angajatului lor si ii da dreptate… IPJ Hunedoara, aveti angajatii pe care ii meritati…presimt ca se va lasa cu o ploaie de plangeri si procese… RUSINEEE !!!

 22. aici politia nu a procedat corect ,se poate face plingere penala impotriva politiei la parghet si la judeteana si nu numai , acest caz este chiar terifiant ,am impresia ca acei politisti au intrat pe cunostinte in politie din moment ce ei nu stiu de bunul comportament cu o persoana care face un BINE si vine agresata in acest mod ,sfatul meu ar fi sa faceti aceste plingeri si sa dati in judecata si procura va cere inregistrarea care a fost la 112 si aici se va vedea inca un adevar in favoarea dumneavoastra .

 23. aici politia nu a procedat corect ,se poate face plingere penala impotriva politiei la parghet si la judeteana si nu numai , acest caz este chiar terifiant ,am impresia ca acei politisti au intrat pe cunostinte in politie din moment ce ei nu stiu de bunul comportament cu o persoana care face un BINE si vine agresata in acest mod ,sfatul meu ar fi sa faceti aceste plingeri si sa dati in judecata si procura va cere inregistrarea care a fost la 112 si aici se va vedea inca un adevar in favoarea dumneavoastra .

 24. aici politia nu a procedat corect ,se poate face plingere penala impotriva politiei la parghet si la judeteana si nu numai , acest caz este chiar terifiant ,am impresia ca acei politisti au intrat pe cunostinte in politie din moment ce ei nu stiu de bunul comportament cu o persoana care face un BINE si vine agresata in acest mod ,sfatul meu ar fi sa faceti aceste plingeri si sa dati in judecata si procura va cere inregistrarea care a fost la 112 si aici se va vedea inca un adevar in favoarea dumneavoastra .

 25. Specimenul ăsta de polițist si-a “încordat mușchii” (le-a arătat el cine este șeful) împreună cu încă 2 colegi în fața unei bătrâne dezorientate și a unui cetățean cinstit care vroia să facă un bine, amenințând cu spray-ul, o pereche de cătușe și un drum la secție. Bravo lui, este un boss.
  Dar as vrea să-l vad cât este de viteaz si în fața unor infractori periculoși, atunci as vrea sa vad cum îi tremură chiloții de frică dar nu o să am ocazia pentru ca pe aceia nu îi va înfrunta niciodată. Lasule!

 26. Specimenul ăsta de polițist si-a “încordat mușchii” (le-a arătat el cine este șeful) împreună cu încă 2 colegi în fața unei bătrâne dezorientate și a unui cetățean cinstit care vroia să facă un bine, amenințând cu spray-ul, o pereche de cătușe și un drum la secție. Bravo lui, este un boss.
  Dar as vrea să-l vad cât este de viteaz si în fața unor infractori periculoși, atunci as vrea sa vad cum îi tremură chiloții de frică dar nu o să am ocazia pentru ca pe aceia nu îi va înfrunta niciodată. Lasule!

 27. Specimenul ăsta de polițist si-a “încordat mușchii” (le-a arătat el cine este șeful) împreună cu încă 2 colegi în fața unei bătrâne dezorientate și a unui cetățean cinstit care vroia să facă un bine, amenințând cu spray-ul, o pereche de cătușe și un drum la secție. Bravo lui, este un boss.
  Dar as vrea să-l vad cât este de viteaz si în fața unor infractori periculoși, atunci as vrea sa vad cum îi tremură chiloții de frică dar nu o să am ocazia pentru ca pe aceia nu îi va înfrunta niciodată. Lasule!

 28. Auzi, 3 polițiști vroiau să-l plimbe pe omul ăsta încătușat și pe bătrână prin Jieț ca să caute împreună și să afle unde are domiciliul femeia!
  Doamne, în ce țară trăim?

 29. Auzi, 3 polițiști vroiau să-l plimbe pe omul ăsta încătușat și pe bătrână prin Jieț ca să caute împreună și să afle unde are domiciliul femeia!
  Doamne, în ce țară trăim?

 30. Auzi, 3 polițiști vroiau să-l plimbe pe omul ăsta încătușat și pe bătrână prin Jieț ca să caute împreună și să afle unde are domiciliul femeia!
  Doamne, în ce țară trăim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here