Aproximativ 24.500 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare totală de 150.000 de lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

0

Aproximativ 25.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 150.000 de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Botoşani, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de frontieră, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani.
Un polițist de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Stânca a observat în apropierea malului râului Prut, pe direcția localității de frontieră Sadoveni, județul Botoșani, un microbuz care staționa în zonă. Până la sosirea unui echipaj operativ din cadrul sectorului, polițistul de frontieră a monitorizat zona și a observat că în microbuz sunt încărcate mai multe colete cu țigări.
În urma acţiunii a fost reținut conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, cetățean român, domiciliat în județul Botoșani, iar în microbuz  poliţiştii de frontieră au descoperit 19 cutii cu țigări. Totodată, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 190.000 ţigarete(9.500 de pachete), în valoare totală de aproximativ 89.770 lei.
Tânărul aflat la volanul microbuzului a declarat că a preluat țigările de la malul râului Prut, unde au fost aduse de către doi cetățeni moldoveni cu o ambarcațiune.
În data de 11 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești – I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 08.40, polițiștii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Românești, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului național.
Deși colegii noștri au efectuat somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase  nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În zonă au fost descoperite abandonate zece colete cu ţigări.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 300.000 ţigarete (15.000 pachete), în valoare totală de aproximativ 142.410 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here