APROAPE 9 MILIOANE DE ȚIGARETE DE CONTRABANDĂ, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

0

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ridicat, în vederea confiscării, aproape 9 milioane de țigarete de contrabandă, transportate cu un tir, de un cetățean sârb.
La data de 5 octombrie a.c., cu ocazia efectuării cercetării la fața locului a unui accident rutier, în comuna Colonești, județul Olt, polițiștii Serviciului Rutier au identificat conducătorul auto implicat, un bărbat, de 28 de ani, cetățean sârb.
În urma verificării documentelor de însoțire a mărfii a reieșit faptul că autotrenul ar fi încărcat cu 14,5 tone de detergent.
Existând suspiciuni cu privire la unele neconcordanțe rezultate din analiza documentelor menționate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu lucrători ai Direcției Regionale Vamale Craiova, au desigilat semiremorca și au verificat încărcătura autotrenului.
În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a transportat, disimulate în cutii de carton, printre mostre de detergent, 8.600.400 de țigarete, de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal.
Prejudiciul a fost estimat la 3.212.695 de lei – reprezentând taxe vamale, accize și T.V.A.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Olt, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prevăzută și pedepsită Legea nr.86/2006, privind Codul Vamal.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here