ApaServ: Calitatea apei la robinetele locuitorilor din Valea Jiului

0

ApaServ Valea Jiului a dat publicității valorile parametrilor analizați pentru apa potabilă, conform măsurătorilor efectuate în perioada 13 – 17 august. Şi, conform parametrilor analizaţi, apa potabilă din Valea Jiului este propice consumului, nefiind semnalată nicio abatere de la normativele legale în vigoare.
În ciuda ploilor din ultima perioadă, apa care ajunge la robinetele noastre este de cea mai bună calitate. O relevă analizele de laborator efectuate, care nu au depistat nici cea mai mică abatere de la valorile normale. S-au folosit cantităţi mari de reactivi în ultimele luni, dar asta tocmai ca sa contracareze turbiditatea mare, iar apa să fie propice consumului uman.
Calitatea apei potabile este analizată în mod constant, în laboratoare autorizate pentru efectuarea analizelor privind determinarea parametrilor fizico-chimici și bacteriologici.
Probele de apă analizate pentru determinarea parametrilor fizico – chimici și bacteriologici se recoltează din mai multe puncte, direct de la robinete.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here