Acum poți transfera bani prin aplicația Facebook Messenger

0

Utilizatorii Facebook Messenger pot efectua transferuri financiare prin intermediul aplicației, după ce compania de plăți TransferWise a lansat un serviciu care permite oamenilor să trimită bani internațional pe chat, pe măsură ce competiția pentru plăți digitale se intensifică, scrie EvoNews.com.
TransferWise, o companie cu sediul la Londra, a dezvoltat un ”chatbot”, adică un program automat, care permite consumatorilor să comunice cu companiile și să realizeze diverse sarcini, precum cumpărături online.
Chatbotul permite utilizatorilor să trimită bani către prieteni și familie, în și dinspre Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Europa prin Facebook Messenger. De asemenea, poate fi folosit pentru a trimite alerte când cursul de schimb trece de un anumit nivel. Facebook permite deja utilizatorilor săi să trimită bani în SUA via Messenger, dar încă nu a lansat servicii similare la nivel internațional. Aici intră în scenă TransferWise, care spune că este prima companie care permite transferuri internaționale. Facebook a deschis aplicația Messenger în luna aprilie a anului trecut, astfel că dezvoltatorii pot introduce acum cât mai multe servicii în interiorul său. Recent au fost introduse jocuri în Messenger. Chatboții au devenit un subiect fierbinte în ultima vreme după avansurile consemnate în domeniul inteligenței artificiale, ceea ce îi face mai buni la interacțiunea cu oamenii. Companiile de tot soiul, inclusiv băncile, speră ca astfel să îmbunătățească comunicarea cu utilizatorii și să își reducă mai departe costurile cu operațiunile.
În fapt, grupul american nu este prima rețea socială care permite dezvoltarea de servicii în interiorul aplicației sale. Grupul chinez Tencent, cea mai valoroasă companie din Asia, permite deja de ani buni transferuri de bani în aplicația sa WeChat.
TransferWise a fost lansată în anul 2011 de către estonienii Taavet Hinrikus și Kristo Käärmann, frustrați că băncile iau comisioane prea mari la transferurile internaționale de bani. Compania este acum evaluată la mai bine de un miliard de dolari și este susținută financiar de mai multe nume mari din Silicon Valley, precum fondul Andreessen Horowitz, cofondatorii PayPal, Max Levchin și Peter Thiel, prin intermediul Valar Ventures, dar și Sir Richard Branson, proprietarul Virgin Group. Clienții din mai bine de 50 de țări trimit lunar circa un miliard de dolari prin intermediul site-ului TransferWise. Deși chatbotul este disponibil doar pe Facebook Messenger, acesta poate fi adaptat pentru a lucra și pe alte aplicații populare de chat. Competiția în domeniul plăților pe mobil și a transferurilor internaționale se intensifică tot mai mult. Luna trecută PayPal Holdings a anunțat că aplicația sa de plăți Venmo va fi populară pe Slack, un serviciu popular de chat, folosit îndeosebi de către companii. De asemenea, în luna ianuarie, Ant Financial Services – o companie afiliată a gigantului online chinez Alibaba – a anunțat că va cumpăra societatea americană de transfer de bani MoneyGram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here