ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

0

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au continuat să acționeze în stațiile de cale ferată, trenuri de călători și în zonele de risc.
Polițiștii au întocmit 22 de dosare penale, au depistat 3 urmăriți la nivel național și 4 minori lipsiți de supraveghere și au aplicat peste 3.000 de sancțiuni contravenționale.
 
În perioada 19 – 26 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale.
 
Astfel, polițiștii de la transporturi au patrulat în 347 de stații de cale ferată, în 473 de trenuri de călători și în alte 188 de zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).
 
În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 3 urmăriți la nivel național, 4 minori lipsiți de supraveghere, 12 persoane care practicau cerșetoria, 8 vânzători ambulanţi neautorizaţi și 2 deţinători de substanţe interzise.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziţie şi 25 de mandate de aducere, fiind confiscate 150 de tone de minereu de cărbune, 860 de ţigarete şi alte bunuri, precum și 18.700 de lei, 1.000 de euro şi 1.000 USD.
 
Totodată, în acest interval, au fost desfășurate și acțiuni comune împreună cu autorităţile cu responsabilităţi în domeniu. În baza Planului de acţiune IMPACT, polițiștii și pompierii au efectuat 32 de exerciţii, în care au intervenit în cazul unor ipotetice accidente în care erau implicate substanţe periculoase sau trenuri de marfă destinate transporturilor unor astfel de substanţe.
 
În cadrul acţiunilor comune, au fost verificate 126 de obiective economice (44 verificări la depozite de expediere a substanţelor periculoase şi 82 la destinaţie), 4.322 de vehicule feroviare (4.00 vagoane de marfă şi 120 de locomotive sau automotoare) şi 11.814 autovehicule rutiere, fiind aplicate 3.043 sancțiuni contravenționale şi întocmite 22 de dosare penale.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here