ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR ÎN CARE SUNT IMPLICAȚI PIETONII

0

Pe parcursul săptămânii care urmează, poliţiştii rutieri din întreaga țară vor intensifica acțiunile axate pe prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii!
În perioada 6 – 12 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, poliţiștii rutieri vor acționa la nivel național, pentru salvarea de vieți omenești și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni.
Activitățile vizează, cu precădere, combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni.
O atenţie deosebită va fi acordată zonelor cu potenţial de risc rutier, precum şi celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor abateri.
Poliţia Română recomandă pietonilor:
– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există
-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)
-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat
-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia
-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili
-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie
-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here