ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA BRACONAJULUI PISCICOL

0

Peste 170 de kilograme de pește, setci și ambarcațiuni au fost
indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, în urma unei acțiuni din ultima săptămână.
În ultimele zile, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au acționat în Delta Dunării, pe apă și pe uscat, pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.
În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat în flagrant 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
De asemenea, au indisponibilizat 178 kg. de pește (din speciile știucă, crap, caras și lin), o ambarcațiune cu motor, 10 setci tip monofilament, în lungime de 550 m și 32 de setci din plasă de fir textil, în lungime de1.020 m.. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 20.400 de lei.
Într-unul dintre cazuri, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au depistat în flagrant delict doi bărbați, din județul Tulcea, pescuind ilegal pe lacul Rotundu, din Delta Dunării, cu 18 unelte de pescuit, fără autorizație sau
licență pentru pescuit comercial.
În momentul depistării, aceștia aveau deja pescuite 32 de kilograme de pește, ce au fost confiscate și predate unei societăți de profil spre valorificare.
Ambarcațiunea și motorul cu care se aflau au fost indisponibilizate. Cei doi s-au ales cu dosar penal.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here