3.000.000 de lei pentru barajul de la Mihăileni

6

Barajul de la Mihăileni, din Județul Hunedoara, se află pe lista de priorități a Ministerului Apelor și Pădurilor, potrivit unui răspuns primit în urma întrebării legate de finalizarea acestui obiectiv de investiții.
Astfel, în programul de investiții pentru 2017, a fost alocată suma de 3.000.000 lei, din care pentru construcții-montaj 2.800.000 lei. De altfel, actualizarea studiului de fezabilitate se află în procedura de elaborare. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, se vor lua măsurile necesare pentru identificarea sursei de finanțare și alocarea fondurilor pentru finalizarea lucrărilor.
Construcția acestui baraj a început în urma unui decret emis în anul 1987, când peste 60 de familii din Județul Hunedoara au fost strămutate, deoarece casele lor urmau să fie acoperite de ape. Astfel, în același an, începea construcția barajului din Județul Hunedoara. Între 1987-1990 s-a realizat peste 60% din construcţie, iar alte 30% de procente s-au construit ulterior.
În 2017 se împlinesc 30 de ani de la începerea lucrărilor, dar construcția nu a fost încă finalizată. Din ultimele informații, dacă în acest an s-ar aloca suficiente fonduri, în 2018 barajul ar putea fi terminat.
 
Natalia Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here