21 motive pentru care ar trebui să faceți sex și avantajele pentru sănătatea noastră

0

Partenerul “nu este în starea de spirit” din nou? Atunci s-ar putea să meritați să împărtășiți următoarele pentru a-ți schimba mintea!

Conform celor mai recente studii, sexul obișnuit – adică unul până la două sesiuni de iubire pe săptămână – poate oferi o creștere incredibilă a sănătății și bunăstării.

1. Arătați mai tânăr

Săptămâna trecută, dr. David Weeks, neuropsiholog clinic la Spitalul Royal Edinburgh, a dezvăluit unei conferințe de psihologie că cercetările sale ample au constatat că bărbații și femeile în vârstă cu o viață de iubire activă au fost cinci până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor reală.
Dar nu trebuie să fiți în fiecare seară pentru a vă bucura de efectele sporirii tinerilor! De fapt, în timpul studiului său de 10 ani, Săptămâni a constatat că calitatea era la fel de importantă ca și cantitatea, beneficiile anti-îmbătrânire fiind mai puternice dacă sexul era clasificat drept “iubitor”.
 

2. Îmbunătățiți fertilitatea

Acest lucru va părea ca muzica la majoritatea urechilor bărbaților – studiile au descoperit că, de multe ori faceți dragoste, cu atât mai bună va fi sperma.
Sănătatea spermei sa dovedit a fi cea mai bună atunci când sexul a avut loc ultima oară cu mai puțin de două zile înainte ca sperma să fie testată și a scăzut foarte mult după 10 zile de abstinență.
Dacă încercați pentru un copil, păstrați sperma proaspătă și în vârful vârfului, făcând sex cel puțin de două ori pe săptămână, și nu numai în jurul perioadei de ovulație a femeii.
Sexul frecvent a fost găsit, de asemenea, pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor unei femei și a regla perioadele ei, ceea ce poate spori șansele de concepere.

3. Combaterea răcelii și a gripei

A fost descoperit ca sexul, o data sau de doua ori pe saptamana, creste nivelul de anticorp al organismului numit imunoglobulina A sau IgA, care te poate proteja de raceli si gripa. Un studiu a constatat că persoanele care fac sex mai mult de o dată pe săptămână au un nivel de IgA cu 30% mai mare decât cei care se abțin.

4. Protejați-vă corpul

Având un nivel ridicat de steroizi naturali, DHEA, cunoscut sub numele de hormon anti-îmbătrânire, este considerat a fi cheia pentru menținerea corpului dumneavoastră pentru mai mult timp. În timpul sexului, DHEA este secretat în tot corpul, iar după orgasm, nivelul sângelui crește până la de cinci ori valoarea normală.

5. Îți prelungești viața

Un studiu efectuat în Australia a constatat că persoanele care au culminat de cel puțin trei ori pe săptămână au avut șanse de 50% mai mici de a muri pentru orice motiv medical decât cei care au culminat doar o dată pe lună.

6. Schimbați vârsta de vârstă mijlocie și păstrați-vă bine

Treizeci de minute de sex viguros ard până la 100 de calorii, care este la fel ca un mic pahar de vin.
Și dacă aveți sex moderat activ de două ori pe săptămână, veți arde o cantitate suplimentară de 5.000 de calorii pe an!
Modificarea pozițiilor dvs. este, de asemenea, o modalitate extraordinară și distractivă de a tonifia diferite grupuri musculare și de a menține membrele înclinate și flexibile.

7. Relaxați-vă aceste crampe urât

Multe femei spun că durerea din perioada se diminuează dacă fac fapta în timpul unui atac de crampe.
O teorie de ce contracțiile musculare care apar atunci când ajungi la nivelele de vârf ale excitării scutesc tensiunea din mușchii uterului – cei care produc crampe menstruale – prin urmare, ușurează durerea.

8. Ajută la scăderea riscului de incontinență

Sexul bun este un antrenament excelent pentru mușchii pelvieni ai unei femei – mușchii care controlează orgasmele și, de asemenea, stopă fluxul de urină, reducând scurgerile și incontinența.
Sarcina și menopauza pot slăbi semnificativ aceste mușchi, dar cu cât sunt mai puternice, cu atât riscul dvs. de a dezvolta mai târziu incontinență și prolaps de stres este mai mic.
Și să recunoaștem, sexul este mult mai plăcut decât operația de a face exerciții pe podeaua pelviană pe cont propriu!

9. Preveniți un atac de cord

O mulțime de studii au descoperit că sexul obișnuit poate împiedica atacurile de inimă, nu le poate aduce, așa cum se temea odată.
Un studiu efectuat la Universitatea Queen Belfast a constatat că a face sex de trei ori pe săptămână ar putea reduce la jumătate riscul de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Un alt studiu din Israel a constatat că femeile care au avut două orgasme pe săptămână au fost cu 30% mai puțin susceptibile de a suferi boli de inimă decât cei care nu se bucurau de sex sau nu au avut orgasm.

10. Creșteți atractivitatea față de ceilalți

Activitatea sexuală ridicată face ca organismul să elibereze mai multe feromoni, substanțe chimice care sporește atracția dvs. față de sexul opus.
De aceea, cu cât aveți mai mult sex cu partenerul dvs., cu atât dorința va fi mai puternică să faceți din nou sex cu ele.

11. Îndepărtați ridurile

Estrogenul hormonal este pompat în timpul sexului, care la rândul său are un efect de plumping asupra pielii, ajutând la netezirea acelor linii fine.
Acest lucru este util în special după menopauză, când pielea unei femei poate deveni mai uscată și mai încrețită, deoarece nivelurile de estrogen scad în mod natural.
Un studiu american a constatat că femeile din menopauză care au avut sex în fiecare săptămână aveau niveluri de estrogen care erau de două ori mai mari decât cele ale omologilor lor care s-au abținut.

12. Dă-ți o strălucire sănătoasă

Conform cercetărilor efectuate la spitalul Royal Edinburgh, sexul promovează reînnoirea pielii, deoarece este o formă aerobă de exerciții fizice.
Omul de stiinta din spatele acestui studiu a descoperit ca pompul viguros pompeaza niveluri mai ridicate de oxigen in jurul corpului, crescand fluxul de sange si substante nutritive pe piele si impinge celulele pielii mai noi, mai proaspete la suprafata, ceea ce face pielea sa arate mai sanatoasa.

13. Îmbunătățiți-vă respectul de sine

Unul dintre cele mai importante beneficii, observat într-un studiu recent realizat de Universitatea din Texas, SUA, a fost că participanții care au făcut sex în mod regulat s-au simțit mai încrezători în corpurile lor.

14. Reduceți tensiunea arterială

Un studiu scoțian a constatat că bărbații și femeile care au avut o mulțime de sex s-au confruntat bine cu stresul și au avut tensiune arterială mai scăzută decât cei care s-au abținut. Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young din SUA au legat, de asemenea, relațiile frecvente de scădere a tensiunii arteriale.

15. Înlăturați depresia

Ca orice exercițiu care vă ridică ritmul cardiac, sexul determină creierul dvs. să elibereze substanțe chimice senzaționale care să vă stimuleze nivelul de serotonină – hormonul fericit – pentru a-ți ridica starea de spirit.
Serotonina este principala substanță antidepresivă a organismului și unul dintre principalele motive pentru care oamenii zâmbesc și se simt fericiți și relaxați după sex.
Femeile active pe cale sexuală în relații pe termen lung sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a se simți deprimate decât femeile care se dau fără sex, potrivit unui studiu realizat de aproape 300 de femei de către psihologul Gordon Gallup în Arhivele americane de comportament sexual.

16. Curează durerea de cap (da, într-adevăr!)

“A avea o durere de cap” ar putea fi o scuză veche pentru a nu face sex, dar dovezile științifice spun că, dimpotrivă, sexul poate ajuta la schimbarea durerii!
Acest lucru se datorează faptului că făcând dragoste cauzează o creștere a oxitocinei hormonale “dragoste”, plus alte endorfine care se simt bine, care pot ușura durerea.
 
Femeile au raportat că durerea lor atât din cauza durerilor de cap cât și a artritei sa îmbunătățit după coitus.

17. Slash stres

Într-un studiu din revista Psihologie, cercetătorii au descoperit că persoanele care au făcut sex în ultimele 24 de ore s-au confruntat mai bine cu scenarii stresante – cum ar fi vorbirea publică – decât cu cei care nu au avut.
Cercetările au arătat, de asemenea, că atingerea și înghețarea în timpul și după sex reduce nivelul de cortizol al organismului – hormonul care este secretat atunci când sunteți stresat.

18. Ia-ți insomnia în contact

Oxytocinul eliberat atunci când orgasmul are un alt beneficiu – vă poate ajuta să abandonați afirmațiile de cercetare.
Atât bărbații, cât și femeile eliberează acest hormon bun înainte de orgasm și, pe măsură ce trece prin sistemul dvs., promovează relaxarea și somnolența.
Deci, există o scuză reală pentru el să adoarmă atât de repede după sex …

19. Consolidați-vă oasele

Deoarece sexul obișnuit poate crește nivelul de estrogen la femeile aflate în postmenopauză, poate oferi o protecție împotriva osteoporozei condiției de subțiere a oaselor, care este declanșată de lipsa de estrogen.
Și bărbații pot beneficia de asemenea, deoarece nivelurile de testosteron s-au dovedit a crește în timpul și după sex, ceea ce poate oferi oarecare protecție împotriva osteoporozei masculine.

20. Reduceți riscul de apariție a cancerului de prostată

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit că bărbații care se bucură de o viață sexuală obișnuită la vârsta de 50 de ani au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată.
Acest lucru se datorează faptului că sexul elimină prostata de toxine care altfel ar putea să rămână în urmă și să determine schimbări canceroase.
Legătura a fost sugerată mai întâi după ce mai multe studii au arătat că călugării păreau că au o șansă mai mare de a dezvolta cancer de prostată.

21. Simțiți-vă mai bine toată ziua

Dacă vă decideți să mergeți într-un loc de pasiune dimineața pentru a vă începe ziua, stimularea stării de spirit pe care o oferă poate continua chiar până în timpul nopții, potrivit cercetărilor.
Științificul american Dr Debby Herbenick a constatat că adulții care au făcut dragoste primul lucru dimineața nu au fost doar mai buni pentru restul zilei, dar au beneficiat și de un sistem imunitar mai puternic decât acei oameni care au optat doar pentru o ceasca de ceai și câteva toasturi înainte de a ieși din ușă.

Cu alte cuvinte – de ce așteptați până seara asta?

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here