12 KILOGRAME DE CANABIS, DESCOPERITE ÎN BAGAJUL UNUI CETĂȚEAN GREC

0

Polițiști de combaterea a criminalității organizate din Giurgiu, împreună cu polițiști de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au depistat în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu – Ruse, un bărbat, de 46 de ani, din Atena – Grecia, care se deplasa spre București.

 

În urma controlului efectuat în bagajul acestuia, au fost descoperite 8 pachete ce conțineau fragmente vegetale de culoare verde-oliv (susceptibile a conține canabis), despre care bărbatul a declarat că le-ar fi preluat, la data de 4 februarie 2019, de la un alt cetățean grec.

 

Pentru transportul cantității de droguri, cetățeanul grec urma să fie plătit cu 1.000 de euro.

 

În urma constatării efectuate de către Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a stabilit că pachetele conțineau 11.955,7 grame de canabis.

 

În urma probatoriului administrat, față de cetățeanul străin a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere în țară, fără drept, de droguri de risc.

 

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

 

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here