10 beneficii ale sexului pentru sănătate

0

Sexul este singura plăcere lipsită de dezavantaje, atunci când foloseşti măsurile de protecţie necesare. Află ce efecte pozitive poate avea o viaţă sexuală împlinită, sub forma celor 10 beneficii ale sexului pentru sănătate, directe şi indirecte.
Sexul este singura plăcere lipsită de dezavantaje, atunci când foloseşti măsurile de protecţie necesare. Află ce efecte pozitive poate avea o viaţă sexuală împlinită, sub forma celor 10 beneficii ale sexului pentru sănătate, directe şi indirecte.
1. Sexul arde calorii
La fiecare jumătate de oră de sex activ, corpul consumă cel puţin 85 de calorii. La fel de eficace că multe tipuri de mişcări şi exerciţii fizice, sexul te poate ajută şi să slăbeşti şi să te menţii în formă. La fiecare 42 de ore de sex, slăbeşti aproximativ un kilogram.
2. Sexul alungă stresul
O viaţă sexuală împlinită duce la reducerea stresului şi la scăderea tensiunii arteriale. Hormonii secretaţi de corp în urma unui contact sexual te ajută să faci faţă mai uşor unei atmosfere stresante şi, pentru femei, îmbrăţişările au acelaşi efect, dar ceva mai slab.
3. Sexul creşte imunitatea
Dacă faci sex de cel puţin o data pe săptămâna, vei avea un nivel mai ridicat al anticorpului imunoglobulină A, ce joacă un rol important în prevenirea virozelor respiratorii şi a altor infecţii.
4. Sexul previne problemele cardiace
După o vârstă, efortul din timpul actului sexual poate cauza unele probleme cardiace, însă pe termen lung sexul îmbunătăţeşte funcţiile cardiace şi scade riscul unui atac de cord, mai ales pentru bărbaţi, dar şi pentru femei.
5. Sexul vindecă răni mai repede
Oxitocina, hormon secretat din belşug în timpul sexului, şi-a dovedit acţiunea benefică în cadrul unor studii experimentale. Regenerarea la nivel celular este mai rapidă, iar rănile se vindecă mai repede, mai ales cele dificile, ale diabeticilor.
6. Sexul reduce durerea
Dacă partenerul tău află de acest efect benefic al sexului, nu vei mai putea folosi niciodată scuza “Mă doare capul”. Oxitocina este responsabilă şi pentru creşterea nivelului de endorfine din sânge, fenomen considerat cea mai naturală modalitate de control al durerii.
7. Sexul contribuie la un somn mai liniştit
Acelaşi hormon are şi o contribuţie puternică la un somn mai liniştit. Studiile de specialitate au demonstrat legătură între somnul mai puţin odihnitor şi problemele cu greutatea sau cu tensiunea. După sex dormi aproape întotdeauna mai bine, deci foloseşte oricând acest somnifer natural.
8. Sexul te menţine activ la bătrâneţe
Nu este deocamdată clar dacă sexul contribuie activ la o stare a sănătăţii mai bună la bătrâneţe sau pur şi simplu oamenii mai sănătoşi fac mai mult sex. Până comunitatea medicală ajunge la un consens, de ce să nu faci mai mult sex?
9. Sexul creşte încrederea în sine
Studiile realizate de psihologii specializaţi în sexualitate indică o legătură puternică între o viaţă sexuală activă şi încrederea în şine. Când ai încredere în ţine şi te respecţi, eşti mai înclinată să te îngrijeşti. La o vizită la medic, vei fi mai deschisă şi mai sinceră, iar sănătatea ta poate beneficia de acest lucru pe termen lung.
10. Sexul îmbunătăţeşte intimitatea în cuplu
Efectul care i-a dat oxitocinei porecla de “hormonul dragostei” ţine de faptul că întăreşte intimitatea în cuplu. Efectul pentru sănătate poate fi ignorat de unii, dar statisticile arată că oamenii căsătoriţi trăiesc mai mult. Explicaţie este legată de intimitatea în cuplu: insistenţele partenerului să mergi la medic chiar şi atunci când nu îţi doreşti acest lucru şi să te îngrijeşti mai bine.

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here